avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-a fost încălcată limita proprietății. Ar fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-a fost încălcată limita proprietății. Ar fi întemeiată o plângere pentru violare de domiciliu?

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: intr o curte se afla 2 case una pe care a mostenit o mama mea si cealalta casa mostenita de sora mamei mele. Numai ca fiul surorii mei mele a daramat casa lui si a ridicat alta fara autorizatie, casa a construit o pe hotar, acaparand si drumul de acces, astfel pentru casa mamei mele nu exista drum de iesire din gradina la drum. Pe hotar au construit si un gard din plasa iar cand au izolat casa zilele acestea au impins gardul inspre imobilui nostru, incalcand astfel hotarul fara a mi cere acordul, violandu mi domiciliul. Mama mea a chemat politia, insa acestia i au spus ca nu e de competenta lor, ei se ocupa de circulatie. Cine trebuie sa rezolve acest caz? Daca a impins gardul depasind hotarul nu se cheama violare de domiciliu? Amenintari si injurii i au fost adresate mamei mele. Va rog sa imi spuneti unde ar trebui sa ma adresez. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:40, 4 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Sper ca aveti carte funciara cu planurile clare ale parcelelor. Daca o aveti deschideti proces. Daca aveti totul la comun faceti iesire din indiviziune amiabila sau prin proces. Pentru drum de iesire din curte daca e blocat se deschide iara proces pentru drept de servitute daca nu aveti alta iesire posibila. Mergeti la un avocat si incepeti demersurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate de acces la drum privat Marcez Marcez Buna ziua, Am un teren împărțit în 4 parcele. Pe prima parcela, cu ieșire la un drum principal, mi-am construit casa. Nu am acces la celelalte 3 parcele ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute curte comuna buna ziua! am cumparat o casa ... bizonul91 bizonul91 Drum de servitute curte comuna Buna ziua! Am cumparat o casa intr-o curte comuna cu 12 apartamente. Casele sunt dispuse in linie, curtile aferente sunt in ... (vezi toată discuția)
Gard daramat si lasat asa 25Maria23 25Maria23 Buna seara, Am doua intrebari: 1. Pe una dintre laturile casei mamei mele se afla o cladire care tinea loc de gard. Anul trecut terenul pe care era ... (vezi toată discuția)