avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transformare sau desfiintare post?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transformare sau desfiintare post?

Conduc o unitate publica cu autofinantare.. datorita contextului actual de criza am fost si noi afectati financiar..ca urmare sunt nevoit sa fac reduceri de personal(dupa ce am facut reduceri salariale la maxim posibil si legal). Am 8 salariati care sunt condusi de un sef serviciu(el fiind al 8-lea). Am restructurat deja un post(au ramas astfel 6 posturi de executanti) si as vrea sa desfiintez functia de sef serviciu-cu preluarea atributiilor de catre mine ca director . Persoana care ocupa acest post as vrea sa-l transfer pe un post de executant, cu respectarea studiilor( nu are studii superioare). In statul de functii am un post similar, dar nu corespund studiile(ar trebui sa aiba cel putin scoala postliceala). Intrebarea este care sunt demersurile pentru transformarea postului vacant intrunul care sa i se potriveasca, tinand cont ca desi suntem unitate cu personalitate juridica suntem subordonati unei autoritati locale(ca monitorizare)?Pot sa iau hotararea in consiliul de administratie si apoi sa informez autoritatea tutelara sau trebuie sa le cer acordul? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters106132 , utilizator 16:04, 30 Martie 2010
Persoana care a fost concediata prin restructurarea postului putea ocupa locul pe care il aveti vacant?
Daca postul de sef serviciu vreti sa-l restructurati si nu aveti alt post, fie el si de executie, sa-i oferiti puteti sa-l concediati pentru motive neimputabile salariatului.
Atentie la modul cum actionati pentru ca salariatul concediat va poate acuza de incalcarea clauzei privint tratamentul egal si egalitatea de sanse.
Salariatul concediat lucra cu fractiune de norma(2 ore) si are CIM cu norma intreaga la alta unitate.Eu vreau sa desfiintez doar functia, persoana vreau s-o pastrez pe un alt post corespunzator studiilori, dar care nu exista acum in stat ul de functii. Creez alt post pt el sau ii transform postul si cum se procedeaza?
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
ContSters106132, utilizator
Fiind o modificare in organigrama, Consiliul de administratie poate decide.
Creez alt post pt el sau ii transform postul si cum se procedeaza?

Desfiintati postul respectiv si infiintati altul, pe care il oferiti salariatului.
In aces mod evitati sa cereti acordul salariatului, de a-si modifica CIM-ul , in ceea ce priveste functia/locul muncii.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
Edbah, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri. In final am transformat postul si respectivul salariat a semnat actul aditional la CIM.Intre timp s-a razgandit si a facut reclamatie...tradiv insa ...perioada de 30 de zile de contestatie trecuse...=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare - desfiintarea postului de sef serviciu leutu leutu In cat timp de la primirea unei adrese de restructurare a postului de sef serviciu pe care il ocup trebuie sa raspund institutiei ce am de gand si pe ce post ... (vezi toată discuția)
Daca postul de sef serviciu este desfiintat, trebuie sa mi se puna la dispozitie tot un post de sef serviciu? leutu leutu Daca noua organigrama prevede înfiintarea unui nou serviciu implicit a unui post de sef serviciu şi desfiintarea serviciului meu la care sunt sef serviciu, ... (vezi toată discuția)
Se poate restructura si se scoate la concurs un post ? cristiannegru cristiannegru - un salariat a primit o Dispozitie de serviciu - acesta a refuzat primirea Dispozitiei pe motiv ca nu are calificarea necesara, desi face parte dintr-un ... (vezi toată discuția)