Buna ziua! Sunt casatorita,am un bebe de 2 luni pe care il alaptez exclusiv la san si vreau sa divortez. In cazul divortului,am dreptul sa solicit sotului pensie de intretinere pt ca ma aflu momentan in imposibilitatea de a ma intretine singura avand in vedere rolul de proaspata mamica ,rol ce presupune multa implicare si care imi ocupa practic tot timpul? Sotul profita de faptul ca e copilul prea mic si ca eu depind de el spunand ca nu pot divorta. Eu vreau totusi o parere. Cum sa procedez?
Nu aveti indemnizatie ? Nu ati lucrat anterior nasterii copilului ?
Nu dati foarte multe detalii despre situatia dvs, dar obiectiv divortul poate fi obtinut oricand. Custodia va fi comuna, probabil locuintala dvs caci copilul este foarte mic, cu obligatia tatalui la plata pensiei de intretinere.
Subiectiv insa v as ruga sa va mai ganditi si sa nu luati decizii in perioada aceasta atat de scurta de la nastere, cand dvs ca proaspata mamica treceti prin tot felul de stari emotionale, astfel ca o decizie acum poate nu este cea mai buna solutie.
Cum sa nu puteti divorta? Daca nu aveti un concediu maternal platit de angajator (nu ati muncit niciodata?) veti primi 25% din veniturile nete si permanente ale viitorului fost sot.
editat de admin: vă rog să vă abțineți de comentarii deplasate-
Nu ma intereseaza banii sotului ci sa obtin divortul si copilul sa stea cu mine. Sotul spune ca nu pot divorta pt ca nu voi avea cum sa imi intretin copilul. Totodata,intr-una dintre discutii a spus ca daca voi vrea sa divortez,locuinta copilului sa fie la parintii lui,adica la adresa unde teoretic locuim cu totii. Eu dupa divort voi locui cu chirie. Cum se poate stabili ca am conditii sa imi intretin copilul si chiar daca locuiesc intr o casa inchiriata cu o suma modica, asta nu ma impiedica sa ii ofer conditii decente de trai?
Doamna, daca nu aveti un venit propriu, nu aveti cum divorta. Numai timbrajul cererii de divort inseamna 100lei. Si sunt multe altele.... Vbiti despre chirii si sume modice. Chiar stiti ce inseamna?
Nu inteleg de ce raspundeti in acest mod. Nu ma aflu pe forum pt a fi pusa la zid. Inainte de a ramane insarcinata nu lucram cu contract dar eram independenta financiar,eram manichiurista si coafeza. Cred ca este cazul sa deschid un PFA pt a putea divorta din spusele dumneavoastra. Si asta voi face.