avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familie - vreau să divorțez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familie - vreau să divorțez

Buna seara! Sunt o mamica in varsat de 35 de ani si am cu sotul actual o fetita de 9 ani! El are 48 de ani. Din pacate el este tot mai rau pe zi ce trece. Ne agreseaza verbal pe fetita si fizic pe mine. Ne vorbeste urat nu ne da bani in casa. Ne impune niste reguli foarte dure pt orice banalitate sa cerem voie amandoua! Eu is singura nu am pe nimeni si nici unde sa ma duc. Dar fetita vrea sa plecam imi cere asta mereu si eu vreau. Mam gandit la o chirie si sa lucrez. Vreau sa divortez! Cum sa procedez ce sa fac.? Situatia este insuportabila! Orice sfat este bine primit. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. O actiune urgenta prin care solicitati un ordin de protectie cu evacuarea din locuinta a individului (atentie, prima oara cand va mai agreseaxza fizic sau psihic chemati politia la 112 si il si evacueaza. Poate dormi si sub pod daca nu este in stare sa aiba o familie)
2. Actiune in instanta pentru divort din culpa lui exclusiva.
3. Solicitarea sa plateasca pensia de intretinere fiicei.
4. Va trebui sa va angajati URGENT ca sa aveti cu ce trai.
Eu lucrez momentan ca si manichiurista castig binisor eu si fetita in prezent ne descurcam binisor . Problema este ca noi acuma stam in casa care este bun comun cu fosta sotie a lui. Nu prea as crede ca pe el il vor scoate afara din casa...
acest răspuns util
Mutati-va doamna, cu copilul si incepeti procedura de divort.
Daca va hotarati, mai scrieti pe aici ca sa va ajutam.
acest răspuns util
Il puteti evacua pe el, dar nu e simplu... mai simplu e sa mergeti in chirie.
Totusi, contactati persoane care va pot sustine, observ ca fata e mai hotarata decat dv., ceea ce duce la recidiva. Contactati prieteni, rude.colegi, un avocat, doi, povestiti prin ce treceti, adunati incurajari, solutii, ajutoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viata de cuplu Gabriel's Gabriel's Buna seara! Stau cu sotul meu de 10 ani de 4 ani suntem cununati. Avem o fetita de 9 ani. Dar sunt prizionera lui ne trateaza urat. Bani nu prea ne da. Casa in ... (vezi toată discuția)
Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. am ... alina05_07 alina05_07 Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. Am luat în timpul căsătoriei un apartament prin Prima casă. In februarie 2020 am zis sa mai dam ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica dupa divort viorica71 viorica71 buna ziua, unde sa depun o plangere impotriva fostului sot care ne agreseaza fizic si verbal pe mine si pe fiica mea,chiar daca pe 7 decembrie am avut ... (vezi toată discuția)