Am si eu o intrebare, va rog: daca am domiciliul intr-un judet si flotant in alt judet imi pot da fostul sot in judecata pentru neplata pensiei alimentare unde am flotantul? In cazul unui raspuns afirmativ , exista o cere tip?
Ati amintit de executarea unor bunuri. Imediat dupa divort el a trecut autoturismele pe numele , mamei, tatalui si surorii lui....cum fac eu acum, ca de fapt sunt ale lui si cum poate fi executat pe aceste bunuri?
Instanta competenta in solutionarea actiunii de pensie de intretinere este instanta pe raza teritoriala a careia isi are domiciliul paratul(tatal copilului)
Nu am inteles daca a fost solutinata vreo cerere de partaj al bunurilor realizate de dvs.in timpul casatoriei.
In vederea stabilirii/maririii cuantumului pensiei de intretinere, art.10C.proc.civ .instituie o competenta alternativa, referindu-se la judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza fie paratul , fie reclamantul.
Cat despre neplata, intrucat s-a scurs un termen suficient de mare incat sa fie apreciata reaua credinta a tatalui(trei ani , cu aproximatie), adresati-va politiei, respectiv parchetului.
Succes.;)
Daca nu ati facut partajul, introduceti actiunea de partaj (care insa se va timbra cu 3% din valoarea bunurilor supuse partajarii), iar faptul ca autoturismele au fost trecute ulterior divortului pe numele unor rude apropiate sotului, poate fi considerat chiar un mod de fraudare a patrimoniului comun ce ar fi trebuit supus partajului. Pentru aceasta va trebui sa aveti probe (inscrisuri, dar pot fi si martori, prezumtii) si (mai mult decat preferabil) o asistenta calificata (avocat).
Aceasta este insa o alta poveste decat a platii pensiei de intretinere, chiar daca, in planul vietii dvs. ele se leaga foarte mult. Le puteti insa "lega" si juridic, iar introducerea partajului (daca nu l-ati facut) este mai mult decat necesara din mai multe motive ce tin de o clarificare juridica a proprietatii dvs. asupra partii din bunurile comune, care vi se cuvine.
Pensie retroactiva
daria72
Buna ziua, sunt mama a 3 copii, divortata de aproape un an. Instanta a hotarat ca tatal copiilor sa plateasca pensie alimentara de la data deschiderii ... (vezi toată discuția)