avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot da in judecata topograful?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot da in judecata topograful?

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: pot da in judecata pe topograful care a facut masuratoare la un teren. Este vorba de o mostenire un teren pe care se afla 2 case, una a mamei mele si una a surorii ei. Topograful a impartit locul dupa cum i a sugerat fiul surorii mamei mele, a și recunoscut ca a impartie cum mi a spus . Astfel eu nu am acces din gradina la drum, drumul care deservea cele doua case este acaparat de sora mamei mele. Va rog deci sa imi spuneti daca pot chema in instanta si pe topograf, pentru ca a facut inselatorie, nu a respectat modul in care se imparte un teren si care trebuie ca ambele case sa aibe acces la strada. Ca si cea de a doua casa sa aibe drum de servitude. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:58, 3 Decembrie 2017
Puteti da in judecata pe cine vreti, nu e musai sa castigati procesul. La informatiile pe care le-ati dat mai sus, nici macar un avocat super-competent nu v-ar garanta 100% reusita. Trebuie mult mai multe detalii pentru a analiza daca aveti sanse de castig. Cum zice lumea: Diavolul se ascunde in detalii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
tgeorgescu, utilizator
Nu mentinati daca masuratoarea este dispusa de o instanta de judecata pentru a se stabili ce mosteneste fiecare beneficiar din linia de succesiune.
Daca este vorba de o expertiza tehnica judiciara in specializarea topografie, puteti depune observatii la raportul de expertiza si sa anexati documente care sa va sustina punctul de vedere.
Daca nu este vorba de o expertiza dispusa de instanta de judecata, puteti deschide actiune in instanta impotriva topografului respectiv daca detineti elemente care sa va sustina punctul de vedere fata de evaluarea facuta. In instanta puteti cere acesteia sa aprobe efectuarea unei expertize tehnica judiciare in specializarea topografie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni raport de expertiza- cerere refacere expertiza ContSters337674 ContSters337674 In acdrul procesului de partaj judiciar , am cerut rfacerea expertizei tehnice asupra cladirii , deoarece am semnalat o neregula in senbsul ca expertul cu ... (vezi toată discuția)
Expertizã topograficã cu cântec ion79 ion79 Buna ziua. Ma aflu intr-un proces civil de mai bine de 4 ani pentru un teren aflat in titlu la mine si atacat de vecin. Momentan trebuie sa se refaca ... (vezi toată discuția)
Lamuriri expertiza leusan leusan Cand instantaa dispus pt un imobil 2 expertize atat pe constructii cat si topo ,propunerile de lotixare le fac ambii expertii sau numai unul dintre ei ... (vezi toată discuția)