avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... etape divort recunoscut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

etape divort recunoscut

Buna Ziua cu ajutorul celor din forum si cu multa rabdare ma aflu la un pas de afi in posesia sentintei de recunoastere a divortului, acum eu va intreb mai este necesara perioada aceea de 15 zile pt. recurs si daca da cum se poate face direct executarea? Si dupa exequatur mai trebuie mers la starea civila unde s-a eliberat certificatul de casatrie pentru a fi declarata divorta si sa astept toata nebunia cu referatul de la INP Bucuresti? sau se poate merge cu hartia aceea de la tribunal(exequator) pentru a-ti putea elibera CI si pasaport? Am intrebat la tribunal dar ma trimite mereu sa incerc sa vb. cu judecatorul de servici si apoi nu prea l-am gasit este doar pierdere de timp. Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 16:21, 12 Octombrie 2009
dupa 15 zile de la comunicare catre parti, daca nu s-a declarat recurs de catre una din acestea se investeste hotarirea cu formula executorie. urmeaza mersul la starea civila comunicarea hotaririi investite, inregistrarea modificarii numelui in registre, schimbarea CI si a pasaportului, etc. succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere divort in romania beiu beiu am fost casatorita in Germania, am facut transcrierea actului de casatorie in romania. Acum vreau sa ma recasatoresc, dar am nevoie sa transcriu si divortul ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta divort uk - va rog ajutor in solutionare ... Brx21 Brx21 Recunoastere sentinta divort UK - va rog ajutor in solutionare Buna ziua, Referitor la o sentinta de divort definitiva si irevocabila emisa in Marea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)