avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hartuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hartuire

Ce risca sotul meu, daca i s a facut plangere penala pt hartuire si amenintare prin sms uri de catre o individa cu care a avut in urma cu 9 ani o relatie de sex si care a incercat toti anii astia sa intre cu forta in viata si casa lui deoarece nu avea casa proprie si locuia cu chirie la tara. Eu cu sotul meu suntem impreuna de 6 ani insa nu am scapat de hartuirea ei nici eu, fiind urmarita pe strada si hartuita si amenintata prin telefon si sms. De 3 luni ne am casatorit si i am comunicat si individei sa ne lase in pace ca suntem casatoriti dar ea a continuat sa l provoace pe sotul meu care i a raspuns urat prin mesaje pe care ea le a pastrat si le a depus ca dovada alaturi de plangere pt hartuire si amenintare la parchet. Noi nu am pastrat miile de mesaje de la ea, cum ne putem apara si ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Mirela T , utilizator 19:35, 3 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Av. Moraru a scris:

Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării

Daca spuneti ca faptele de hartuire si amenintare vin din partea ei, depuneti si dvs o plangere penala daca nu au trecut mai mult de 3 luni de la ultima fapta si aveti ceva dovezi.
Mai mult ca sigur nu se va intampla mare lucru , politia va investiga. In functie de probe va da o solutie in favoarea sau in defavoarea sotului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt hartuita telefonic de un individ pe ca nu il cunosc!!!! si de ceva timp a inceput cu agresiuni!!!! iuliana2466 iuliana2466 Buna ziua din nou. In intrebarea anterioara am spus ca sunt hartuita telefonic de un individ care acum il hartuieste si pe sotul meu ( noi locuim separat) , ii ... (vezi toată discuția)
Amenintare ContSters322954 ContSters322954 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere intr-o problema personala ce face obiectul unei amenintari. Incepand cu luna martie 2014 sunt amenintat frecvent ... (vezi toată discuția)
Hartuire / agresiune folosind telefonul mobil DanielDumitruu DanielDumitruu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie incredibil de neplacuta si mi-e frica sa nu fac vreo prostie din cauza nervilor si a stapanirii de sine. Sotia mea acum ... (vezi toată discuția)