avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Minorii pot fi sponsorizați de către Societățile ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Minorii pot fi sponsorizați de către Societățile Comerciale?

Bună ziua! Puteți să mă ajutați și pe mine cu niște informații legate de sponsorizarea minorilor sportivi de către Societățile Comerciale? Am căutat destul de mult pe Google și nu am găsit ceva concret nicăieri. Aș vrea să mi se aducă la cunoștință toate detaliile legate de acest subiect vă rog.
Cel mai recent răspuns: Tomescu Andrei , utilizator 12:19, 30 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate fi beneficiar al sponsorizării orice persoană fizică cu domiciliul în România (Legea 32/1994):

a) orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfăşoară în România sau urmează să desfăşoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific - cercetare fundamentală şi aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice;
.........
d) orice persoană fizică cu domiciliul în România a cărei activitate în unul dintre domeniile prevăzute la lit. a) este recunoscută de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau de către o instituţie publică ce activează în domeniul pentru care se solicită sponsorizarea

Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Mulțumesc pentru răspuns, domnul Butariu! Puteți să îmi spuneți și ce acte sunt necesare pentru întocmirea unui contract de sponsorizare? Care sunt pașii ce trebuie urmați?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un contract de sponsorizare, cu incuvintarea părinţilor sau a tutorelui, cf Cod Civil:

Cod civil:
Art. 42. -
(1) Minorul poate să încheie acte juridice privind munca, îndeletnicirile artistice sau sportive ori referitoare la profesia sa, cu încuviinţarea părinţilor sau a tutorelui, precum şi cu respectarea dispoziţiilor legii speciale, dacă este cazul.
(2) În acest caz, minorul exercită singur drepturile şi execută tot astfel obligaţiile izvorâte din aceste acte şi poate dispune singur de veniturile dobândite.

Art. 43. - (1) În afara altor cazuri prevăzute de lege, nu au capacitate de exerciţiu:
a) minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani;
b) interzisul judecătoresc.
(2) Pentru cei care nu au capacitate de exerciţiu, actele juridice se încheie, în numele acestora, de reprezentanţii lor legali, în condiţiile prevăzute de lege. Dispoziţiile art. 42 alin. (1) sunt aplicabile în mod corespunzător.
(3) Cu toate acestea, persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu poate încheia singură actele anume prevăzute de lege, actele de conservare, precum şi actele de dispoziţie de mică valoare, cu caracter curent şi care se execută la momentul încheierii lor.
(4) Actele pe care minorul le poate încheia singur pot fi făcute şi de reprezentantul său legal, afară de cazul în care legea ar dispune altfel sau natura actului nu i-ar permite acest lucru.


Si apoi dispozitie de plata sau op si dovada ca este inscris la un club sportiv sau este recunoscută de un club.
Mulțumesc mult pentru răspuns şi pentru implicare! Stimă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor sub 14 ani. capacitate de exercitiu cool123 cool123 buna ziua, minorul care inca nu a implinit 14 ani, poate sa fie parte intr-un contract, fara curator sau tutore ?:) multumesc. (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoana juridica catre persoana fizica florinutza29 florinutza29 Am si eu o intrebare. Trebuie sa anexez ceva documente in spatele acestui contract de sponsorizare? Mentionez ca doresc o sponsorizare pentru sport, iar ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare echipa de fotbal amator ioanaraluca85 ioanaraluca85 Buna ziua, este vreo metoda in care un srl sa poata sponsoriza o echipa de fotbal de amatori? mentionez ca nu este echipa societatii si ca nici nu este formata ... (vezi toată discuția)