avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare. Ce șanse de schimbare sunt dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare. Ce șanse de schimbare sunt dacă deschid un nou proces, dat fiind că în realitate minorul nu locuiește cu părintele rezident?

Buna seara.in 2015 am pierdut un proces pt. stabilirea unui program de vizitare a minorului,in fapt nu m-am prezentat deoarece lucram in afara tarii si nu mi-a fost dat voie sa vin la proces!Mentionez ca avem custodie comuna,ca in 7 ani eu l-am dus peste tot,concedii,vacante,i-am cumparat si platit tot ce insesmna haine,scolarizare,activitati sportive,etc...dar cum nu m-am prezentat,mi-a fost inmanat un program de vizita!Problema e ca mama lui,nu sta cu el,adica el are domiciliul la ea,doar ca el sta la parintii mei non-stop,in programul meu e cu noi,cu ea mai deloc,adica cand are nevoie sa fie vazuta sau sa faca impresie il mai ia cu ea...rar!!!De cand s'a pronuntat decizia in noiembrie 2015,N-A STAT NICI MACAR UN WEEKEND CU EL!!!El sta cu ai mei sau cu mine,doar ca trebuie sa o intrebam daca putem pleca undeva tot timpul si cateodata ne pune bete in roate!Povestea e mai ampla,dar intrebarea e:
POT DESCHIDE UN PROCES NOU PT SCHIMBAREA PROGRAMULUI???Copilul are 8 ani si este suparat ca nu sts cu noi!eu sunt recasatorit si am un baietel!
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Niky84 , utilizator 08:27, 5 Decembrie 2017
Pe acte eu pot sa-mi vad copilul al doilea si al patrulea weekend din luna,o sapt in vacanta de iarna si o luna in vacanta de vara!Insemnand sa-l iau de la scoala vineri si sa-l duc acasa duminica!in fapt il iau vineri si-l duc la ai mei duminica (in programul ei!) si ei il duc luni la scoala!de fapt il vad zilnic sau la doua zile,in functie de cum are chef,iar in 30 am vrut sa vizitam Targul de Craciun din Sibiu si cum vb zilnic cu parintii mei,mi-au spus ca l-a lasat la ei,cu mentiunea sa nu-l iau de-acolo fara acordul ei!am sunat si mi-a interzis sa-l iau in minivacanta!normal ca n-am mers nici noi,ca nu putem merge undeva fara el si asta a fost.tot zic de programul ca ei,ca asa scriu hartiile!ca ea e mama suprema...si noi stam despartiti si ea ne face program.intreb ca vreau sa redeschid proces si nu vreau sa aud cum mamele sunt cele mai bune,etc.nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar tot asta imi spun toti avocatii!!!e greu de luat!!!pai unde e interesul copilului in povestea asta?multumesc si scuze ca deviez uneori,dar povestea e mai ampla!multumesc
Si domicilul e la ea in acte...in fapt e la parintii mei si la mine...pe-acasa merge cand are musafiri,la unele petreceri cand e nevoie de putina impresie si atat!de sarbatori anul trecut a fost la parintii ei in 24,25 dec...a venit seara si l-a lasat la parintii mei si pana-n 12 ian. nu ne-a deranjat!!!
Ce varsta are copilul ?
8 ani.
A fost vreodata domiciliul copilului la dvs de cand ati divortat ? La divort, unde i s-a stabilit locuinta copilului ? Ati divortat in instanta sau la notar ?
In 2015 inteleg ca ea a deschis o actiune pt a cere ce, schimbarea domiciiului ?
Nu inteleg de ce copilul nu sta la dvs sau la mama, daca tot l-a cerut, ce cauta la parintii dvs ?
Dvs o sa puteti dovedi ca nu sta copilul la mama, ideea e ca nu sta nici la dvs prea mut, sta la bunicii copilului. Aici nu prea conteaza ca sunt parintii dvs sau ai ei, copilul nu sta cu nici unul din dvs, ceea ce nu va face mai bun ca mama , ca sa zic asa..
Sanse sa castigati sunt, desigur, insa daca nu castigati si femeia isi ia copilul si va lasa sa il vedeti doar cand aveti program ? Ar fi tragic pt copil in primul rand.
Ganditi-va ca e in stare, daca a fost in stare sa nu va lasa la targ desi copilul era la bunici oricum si nu avea ea un alt program cu el, a fost rautate gratuita, nu a avut un motiv, nu avea copilul lectii sau de mers la medic, etc.
Ce vreau sa va zic e ca aveti tot dreptul sa cereti si va inteleg problema, puteti si dovedi ca nu se ocupa de el.. dar pare ca puteti dovedi ca interesul copilului e sa ramana la bunici unde a stat si pana acum, nu sa il luati dvs. Ce trebuie sa dovediti, e ca interesul copilului e sa locuiasca cu dvs, sa aiba locuinta la dvs. ca se simte bine la dvs, cu noua dvs familie, ca aveti grija de el, Puteti solicita ca el sa fie ascultat de instanta.
Se va face ancheta sociala si la dvs si la mama.
Inteleg ca ati fost la 2 avocati, trebuie sa stiti ca tatii cand e vb de locuinta copilului pleaca cu sanse mai mici si si mai mici cand e stabilita locuinta la mama si se pune problema schimbarii domiciliului.
Cu cat copilul e mai mare, cu atat sansele cresc.
Daca pierdeti acum, puteti deschide oricand alt proces, insa trebuie ca intre timp sa se shimbe datele problemei cu care va duceti acum.

Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu copil concubinaj Anonimul4555 Anonimul4555 Buna ziua, as avea mare nevoie de un răspuns, va rog din suflet! Am avut o relație de concubinaj in urma căreia avem un băiețel de 1 an si 10 luni. Recent ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - nu pot să-mi iau copilul în programul de vizită Ionut0801 Ionut0801 Bună ziua. As dori sa știu și eu ce este de făcut în urma a ce va scriu. Am un copil (3 jum) Am deschis un proces pt relații cu minorul pe care l am ... (vezi toată discuția)
Copilul meu anamaria2oop anamaria2oop Buna seara nu sunt casatorita si am un copil,eu locuiesc in oras iar copilul il tin la tara cu mama mea pentru ca nu am cu cine sa il las acasa cat timp eu ... (vezi toată discuția)