avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident auto, vinovat sau vinovati!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident auto, vinovat sau vinovati!?

Buna ziua.
Un bun prieten a avut un accident auto. A atipit la volan si a intrat pe contrasens unde a izbit o duba. In urma accidentului a fost spitalizat el si fetita lui iar cei din duba n.au patit nimic. Soferul dubei era in stare de ebrietate. Exista posibilitatea ca asigurarea dubei sa.l despagubasca pe amicul meu si sa.si faca masina pe asigurarea lui, culpa comuna sau amicul meu e singur vinovat!?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sebastian007008 , utilizator 22:03, 3 Decembrie 2017
Din ce descrieti dv. , amicul este singurul vinovat de producerea accidentului.In nici un caz nu poate fi vorba de culpa comuna. Soferul dubei "va plati" pentru faptul ca era sub influenta alcoolului.Si nu, nu isi va putea repara masina in baza contractului de asigurare a celuilalt sofer implicat in accident.Va trebui sa se sonstituie parte civila im procesul penal , deja deschis de politie pentru a putea solicita daune morale pentru fetita si plata spitalizarii acesteia . In ce priveste cheltuielile cu spitalizarea proprie va trebui sa le suporte singur
Am inteles. Multumesc pentru raspuns!
As mai dori sa stiu ce sanctiuni poate primi prietenul meu daca in urma comiterii accidentului nu au fost victime care sa fi decedat. Singurele victime fiind el si copilul care au fost spitalizate ai au suferit interventii chirurgicale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, asigurare MsWho MsWho Buna ziua! La finalul anului precedent, un prieten, care a condus pe un drum principal, a lovit frontal o duba, care venea de pe un drum de camp. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Accident auto, cheltuieli de spitalizare sctaxatsrl sctaxatsrl Buna . Varul meu a avut un accident cu masina pe un drum ingustat si a dat intr un tractor neiluminat si soferul fara permis si in stare de ebrietate. Au ajus ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)