avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil cumparat de la dezvoltator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil cumparat de la dezvoltator

Buna seara
Am cumparat un imobil (casă) in anul 2017 prin credit imobiliar, La semnarea contractului am intrat in posesia planului de construcție a casei.
Am descoperit ca nu a fost respectat planul de construcție al casei din care exemplific.
- in plan scrie ca trebuia să am gemuri tripan iar eu am geamuri termopan;
- soclul casei trebuia să fie din finisaj piatră naturală iar acesta este din rigips;
- podul casei trebuia sa aibă sapă armată iar eu am placa rigips;
- pentru pardoseală este specificat strat adeziv+sistem încălzire prin pardoseală ceea ce nu există .
- la terasă scrie că trebuie să am balustradă mână curentă din lemn care nu există.
Am exemplificat câteva din neregulile descoperite după ce m-am uitat in plan ( menționez că nu am cunoștințe în domeniul construcțiilor) și am ajuns la concluzia ca am dat banii pe o casă care nu a respectat planul construcției.
In aceste condiții ce mă sfătuiți să fac.

Aștept răspuns

Vă multumesc,
Maria
Cel mai recent răspuns: Maria Goarza , utilizator 17:32, 4 Decembrie 2017
Notificati oficial dezvoltatorul sa respecte clauzele contractual asumate-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
O alta solutie este ca inainte de a apela la o instanta sa apelati la serviciile unui mediator autorizat si in cadul medierii sa solicitati remedierea deficientelor sau despagubiri proprortionale cu nerealizarile fata de proiectul initial. Aceasta solutie va fi mult mai avantajoasa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lecturati contractul si vedeti ce raspundere are vanzatorul pt viciile aparente.
Trebuie sa aveti in vedere prevederile contractului si preved.art.1.707-1.712 NCC.
Puteti solicita despagubiri pentru nerespectarea contractului.

Alte discuții în legătură

Mansardare podul unei case sebannu sebannu Buna ziua, sunt destul de nou pe acest forum si as avea nevoie de putin ajutor pentru mansardarea unei case,(in privinta documentelor). Ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Vecin turbulent de care nu stiam in momentul cumpararii hetfield hetfield Buna seara! In februarie am fost sa vizitam un apartament, ne-a placut f. mult, proprietarul nu ne-a instiintat ca are un vecin turbulent, am cumparat ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata viorelh viorelh Buna seara, As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si ... (vezi toată discuția)