avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

revizuire

Am descoperit inscrisuri noi si doresc sa fac o actiune de revizuire in baza Art. 509 alin. 1 pct. 5 din Noul Cod de Procedura Civila.
Intrebarea este daca am descoperit inscrisurile noi insa nu mi s-a comunicat hotararea trebuie sa astept comunicarea hotararii judecatoresti???
Cel mai recent răspuns: sindicalistul , utilizator 15:09, 4 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
am descoperit inscrisurile in alt dosar si au fost comunicate incheierea procesului. Insa pronuntarea a fost redactata si comunicata dupa un an. Am cerut revizuirea pe baza inscrisurilor noi imediat ce mia fost comunicata hotararea judecatoreasca pe care eu o atac cu revizuire.
Conf.art.509 pct.5NCPC trebuie ca inscrisurile sa fi fost retinute de partea potrivnica sau nu au putut fi fi infatisate dintr-o imprejurare mai presus de vointa partilor,aceste imprejurari trebuie sa le dovediti dvs.in calitate de revizuient.
Va multumesc pentru raspuns si vin cu urmatoarele clarificari.
Dupa ca s-a terminat procesul, la scurt timp am luat cunostinta de inscrisurile invocate din alt dosar in care au fost depuse tot de catrea partea cu care m-am judecat.
In timpul procesului partea nu a adus la cunostinta Instantei acest inscris insa a fost obliga sa-l depuna in alt dosar.
Au depus inscrisurile cunoscand faptul ca solutia pronuntata in dosarul in care eu cer revizuirea este definitiva si eu nu mai am ce face.
Asadar, practic ma intereseaza daca Instanta de Revizuire va tine cont ca eu am luat la cunostinta de inscris dupa pronuntare insa nu mi-a fost comunicata sentinta civila definitiva. Adica, puteam cere revizuirea unei Hotarari Judecatoresti definitive fara ca aceasta hotarare sa-mi fie comunicata ??
inscrisurila au fost comunicate de partea adversa in alt dosar DUPA pronuntarea Hotararii Judecatoresti pe care o atac eu cu Revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca ionellat ionellat Buna Ziua. Am lucrat la o firma care in regulamentul intern, pe care l-am semnat, era stipulat ca pe langa lista cu indatoriri aveam si un singur beneficiu: ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca prin fals- demersuri pt anulare ligriv ligriv Va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva,mai poate fi atacata o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si la baza careia(in proces)au stat acte ... (vezi toată discuția)
conditiile unei revizuirii officemvp officemvp As dori sa-mi spune-ti daca un tert cu legitim interes,poate sa solicita instantei revizuirea unei hotararii def.si irev. in baza art.322 pdt . 8 C.proc.civ., ... (vezi toată discuția)