avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- drepturi frati vitregi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- drepturi frati vitregi

Buna ziua!

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a decedat curand. El a mai avut un fiu de dinainte de casatorie (legatura a fost aproape 0 intre ei).

Ce drepturi are acest fiu la casa in care locuim eu si cu mama, in conditiile in care: atunci cand casa a fost cumparata, a fost trecuta pe numele mamei, iar pt tata s-a facut un act anume prin care, reiesea faptul ca el are drepturi doar cat este in viata asupra imobilului/ poate doar sa locuiasca acolo cu dreptul mamei (nu am actul in fata, nu pot sa spun exact acea exprimare).
Casa a fost platita din banii mamei, in timpul casatoriei, insa, banii fiind adunati ,,la saltea'' de dinainte de casatorie, nu se poate face o dovada foarte clara .

Ce drepturi are fiul la aceasta casa, la mostenire?

De asemenea: singurele bunuri ce erau pe numele tatalui erau 2 masini. Este posibil(legal) ca, in instanta, fiul sa ceara mai mult /sa doreasca si alte obiecte ???
Cel mai recent răspuns: ami1231 , utilizator 01:34, 4 Decembrie 2017
orice este posibil in lumea asta. fratele dvs vitreg, alaturi de dvs si de sotia supravietuitoare a defunctului sunteti mostenitorii rezervatari.
evident ca poate cere parte si la acea casa iar pt aceasta veti avea de dovedit ca a fost cumparata in anumite conditii asa cum spuneti dvs. Trebuie dovedit ca este bun propriu mamei si nu intra in masa succesorala
Buna seara,
In functie de act, de locul unde este incheiat (daca este o declaratie notariala sau alt act sub semnatura privata) vo se poate da un raspuns clar.
Oricum, indiferent de valoarea masei succesorale, fratele din afara casatoriei are exact aceleasi drepturi ca si dumneavoastra, copilul din casatorie.
Luati legatura cu un avocat care sa va sprijine.
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Am inteles, multumesc .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"atacabilitate" act de mostenire zippy zippy Buna ziua, Apelez la ajutorul dumneavoastra cu urmatoarea problema: mama mea a dobandit in urma divortului un apartament. Momentan este recasatorita, iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de deces. ganton ganton Mama mea s-a recasatorit si am un frate vitreg. Casa este pe numele ei, cumparata inainte de casatoria cu tatal meu vitreg. In caz de deces, cui ii va reveni ... (vezi toată discuția)