avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am vândut mașina în rate dar am luat țeapă: nu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am vândut mașina în rate dar am luat țeapă: nu am primit niciun ban. Mi-o pot recupera?

Am vandut o masina catre un cunoscut prin contract de instrainare dobandire la care am atasat o anexa in care se specifica ca respectivul imi va plati masina in 7 transe. Acesta mi.a tras teapa si nu mai pot da el avand suspiciunea ca a plecat din tara intre timp. Inainte de a pleca a vandut masina catre o alta persoana fara a transmite si dreptul de propietate printr.un contract. Cum imi pot recupera masina?
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Pavel1987 , utilizator 23:34, 5 Decembrie 2017
Contractul de instrainare bun mobil si anexa sunt documente autentificate ?
Ce intelegeti concret prin "teapa" ?
ynocentta a scris:

Contractul de instrainare bun mobil si anexa sunt documente autentificate ?
Ce intelegeti concret prin "teapa" ?

Contractul de instrainare dobandire este vizat de DITL si pe baza acestuia si.a inmatriculat masina pe numele sau. Nu mi.a platit banii asa cum era specificat in anexa la contract in transe.. Anexa este semnata de ambele parti si scrie clar cum vor fi platiti banii.. Masina valoreaza undeva la 2500 E. I.am dat.o acestuia pe 1500 E pentru ca ne cunosteam. El a vandut.o mai departe cu 500 euro a luat banii si s.a carat din tara..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula plangere penala ptr.inselaciune art.244 NCP
Stimate domn avocat, unde este inducerea in eroare a persoanei vatamate prin prezentarea ca adevarata a unei fapte false, sau invers?
Pai dupa logica dumneavoastra, toate bancile ar face plangere pentru inselaciune fata de cei care nu isi achita ratele ....
Ca sa nu mai completez ca au trecut 2500 de euro cand pretul real a fost de 1500, unde mai e inducerea in eroare?
Este o simpla cauza civila ce se judeca de instanta competenta teritorial intrucat este doar o nerespectare a unei clauze din contract.
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Pavel1987, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vandut autovehicul Bgd2000 Bgd2000 Am vandut un autovehicul unei persoane cunoscute si ne.am inteles sa imi dea banii in 2 rate.. Prima rata mi.a dat.o in momentul in care a luat masina de la ... (vezi toată discuția)
Am vandut masina fara sa fac contract vanzare- cumparare koko_b koko_b buna ziua. am o problema si nu stiu cum as putea.o rezolva. acum un jumatate am vandut masina proprietate personala unei persoane care neavand toti banii a ... (vezi toată discuția)
Copropietar cu fiul meu - probleme elisia elisia Buna ziua!Am o intrebare,va rog sa.mi spuneti ce sanse am si cum sa imi rezolv aceasta problema!Problema este urmatoarea:m.am mutat acum cativa ani dintr.un ... (vezi toată discuția)