avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avem asociație de proprietari și ni se solicită ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avem asociație de proprietari și ni se solicită bani pentru repararea acoperișului. Este normal să fim amenințați că nu ni se încasează întreținerea dacă nu contribuim la reparație?

Eu stau la parter,iar vecina de la etajul 4 de pe tronsonul nostru ,recent întoarsă din străinătate,a constatat că trebuie reparat acoperișul.Ceilalti trei de la etajul 4 au reparat pe partea lor fiecare pe rând,pe cont propriu,acum vecina doreste și ea sa repare și ne cere cate 360.00 lei de persoană,nu e i sumă imensă,dar de curând am plătit pentru contorizare separată,iar asta ne-a costat o groază de bani,acum in prag de sărbători,cu copil mic,căldura de plătit,chiar nu mai ne descurcam sa dam si aceasta suma,iar.dansa îi vrea pe toti odată.Diamna de la asociatie ne-a amenințat că dacă nu dam banii nu ne mai încasează asociația,avem probleme și cu faptul că scara noastra a plătit integral toată.suma pt.contorizare separată,avem țevile trase și aceași doamnă administrator nu vrea sa lase firma sa ne lege la apă doar in momentul in care achită și celelalte două scări și se termină lucrările și la ei .Mă poate ajuta cineva ce e de făcut în cazul în care nu mai vrea să ne încaseze banii pentru asociație?Are dreptul să facă acest lucru?Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:26, 9 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
ACOPERISUL este PARTE COMUNA asa ca va trebui sa contribuie TOTI la reparatie.
Daca nu o faceti de bunavoie veti fi chemat in instanta si aveti TOATE SANSELE ca sa platiti in afatra de costul reparatiei si cheltuieli de judecata (avocati, experti, dobanda, etc)
acest răspuns util
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
ACOPERISUL este PARTE COMUNA asa ca va trebui sa contribuie TOTI la reparatie.

Initiatorul topicului a precizat
Ceilalti trei de la etajul 4 au reparat pe partea lor fiecare pe rând,pe cont propriu,

Daca a fost executata hidroizolatia partiala aferent 3 apartamente,pe cale de consecinta nu au obligatia sa contribuie decat locatarii de pe tronsonul unde se intentioneaza executarea hidroizolatiei
@Vladenis
Diamna de la asociatie ne-a amenințat că dacă nu dam banii nu ne mai încasează asociația,

Afirmatia administratorului de imobil reprezinta un abuz evident
Orice reprezentant al asociatiei de proprietari responsabil,are obligatia sa perceapa orice suma avansata de catre locatari astfel incat sa nu se inregistreze cu debite
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunari generale,decizii dispuse de catre presedinte si comitetul executiv
Administratorul de imobil nu are autoritatea si competenta sa refuze preluarea sumelor avansate de catre locatari pentru achitare intretinere lunara
Sesizati oficial presedintele de asociatie despre atitudinea si pretentia abuziva a administratorului de imobil
Pentru a avea dovada concreta pentru interesul dv de a achita in termen legal cotele lunare de intretinere achitati cota lunara de intretinere prin mandat postal cu confirmare de primire
Succes !
Mulțumesc pentru răspunsuri.
acest răspuns util
Normal,banii acestia vor trebui bagati in intretinere,la reparatii.Daca dvs achitati o suma mai mica decat cea afisata la total intretinere,se cheama ca sunteti restantier.
Este normal ca doamna de la 4 sa se grabeasca...vin ninsorile,ploile...care nu tin cont ca e luna mai grea,ca suntcopii mici in bloc.
acest răspuns util
ynocentta a scris:

Daca a fost executata hidroizolatia partiala aferent 3 apartamente,pe cale de consecinta nu au obligatia sa contribuie decat locatarii de pe tronsonul unde se intentioneaza executarea hidroizolatiei

Depinde in ce conditii si-au reparat pe cont propriu, daca au avut acordul asociatiei, daca si-au recuperat banii, de la care proprietari si-au recuperat banii, etc..
In conditiile in care nu au avut acordul asociatiei sau si-au recuperat banii atunci trebuie sa contribuie la reparatii.

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis cochirleanu cochirleanu locuiesc la ultimul etaj.am avut infiltratie f mari si am anuntat administratora de aces lucru.mi a sp ca trebuie sa anunt locatarii pentru a le cere ... (vezi toată discuția)
Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)