avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori fara partaj prin instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori fara partaj prin instanta

Bună seara! As dori si eu un sfat mai concret in urmatoarea situatie: cum as putea formula o cerere de divort fara a intra în prea multe detalii personale. Situatia de fapt e urmatoarea am cunoscut acum 3 ani sotul am rămas gravidă ( dar aveam deja un copil din alta relatie) inainte de a naste ne.am hotărât să ne căsătorim. După căsătorie el a devenit violent si neglijent fata de mine de casa culminând cu faptul ca in ajunul crăciunului să ne dea si pe mine si pe copii afara ( noi locuind la socrul meu... tatăl lui). La o perioadă am intentat un divort care ulterior s.a perimat noi impacandu.ne. După împăcare violențele fizice si verbale s.au accentuat si s.au răsfrâns si asupra familiei mele. Acum 6 luni el a plecat de la domiciliul nostru comun si am rămas despărțiți in fapt. Prin aceasta intrebare pt ca imi e frică de el.... stiu ca isi vrea fata si ar fi in stare de orice... de aceea as vrea sa formulez o cerere de divorț cât mai elegantă. Tin sa precizez ca ma acuza ca as fi alcoolica si denaturata...desi in tot acest timp eu am crescut pe cei 2 minori el văzându.i ft rar. Martori nu am pt ca la toată lumea cunoscuta le e frica de el. Si deasemenea deja plăteste in baza unei hotărâri judecătorești pensia alimentara pt minora.
Si as mai avea o intrebare fiind căsătoriți de cate ori are dreptul de a isi vedea fata? Cand vrea el sa ne hartuiasca zilnic cu mesaje si telefoane?
Daca ma puteti ajuta va multumesc ft mult.
O seara buna
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
IryIrina, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:02, 5 Decembrie 2017
Trebuie sa dati detalii pt ca cereti divortul din culpa lui si trebuie sa si dovediti.
Daca vreti fara detalii, trebuie sa il convingeti sa dati divort prin acord.
Daca e violent, cereti emiterea unui ordin de protectie si restrictie. Nu aveti martori, macar chemati politia cand face scandal in preajma dvs.
Nici membrii familiei dvs nu vor sa fie martori ?
Are dreptul sa isi vada fata oricand atat timp cat respecta programul copilului , nu are drpetul sa va hartuiasca, sa fie violent, etc. Daca nu pricepe, nu isi vede nici fata, sa se adreseze judecatoriei ca aceasta sa ii fixeze un program.
Divorțul de comun acord este exclus in schimb poate fi si din culpa comuna. Ca familie am doar tata care e plecat si prietenii nu se baga. Sunt efectiv disperată.... vreau sa scap din căsătoria asta
gi-jane2 a scris:

Trebuie sa dati detalii pt ca cereti divortul din culpa lui si trebuie sa si dovediti.
Daca vreti fara detalii, trebuie sa il convingeti sa dati divort prin acord.
Daca e violent, cereti emiterea unui ordin de protectie si restrictie. Nu aveti martori, macar chemati politia cand face scandal in preajma dvs.
Nici membrii familiei dvs nu vor sa fie martori ?
Are dreptul sa isi vada fata oricand atat timp cat respecta programul copilului , nu are drpetul sa va hartuiasca, sa fie violent, etc. Daca nu pricepe, nu isi vede nici fata, sa se adreseze judecatoriei ca aceasta sa ii fixeze un program.

Va trebuie martori, poti fi vecini, colegi ..prieteni, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anca33a anca33a Buna ziua Ma numesc Maria si sunt la a doua casatorie si se pare la al doilea divort.Sotul meu este tigan iar eu romanca dar nu asta e problema ci faptul ca ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa exclusiva sau comuna cu partaj - cu minori calix calix Buna ziua, dupa cum spune subiectul, situatia mea e destul de delicata, sunt casatorita, am 2 copii minori dar situatie critica de cuplu. M-am uitat peste ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez bladecris bladecris Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la divort, prin postul pe acest forum as dori si alte pareri in speranta ca voi gasi o solutionare mai rapida sau ... (vezi toată discuția)