avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort din culpa exclusiva sau comuna CU partaj - CU ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort din culpa exclusiva sau comuna CU partaj - CU minori

Buna ziua,

dupa cum spune subiectul, situatia mea e destul de delicata, sunt casatorita, am 2 copii minori dar situatie critica de cuplu. M-am uitat peste "motivele de divort" care pot fi invocate si e putin frustrant ca nu prea ma incadrez in nici unul..poate in "atitudinea necorespunzatoare a unuia din soti manifestata prin violenta fizica sau alta natura" dar fara batai, doar jigniri la adresa mea de fata cu persoane straine sau in intimitate. Totusi, primul motiv e altul, sotul meu e un mincinos, si un lenes notoriu, risipeste toti banii familiei in "afaceri" in care tot timpul iese in minus, "afaceri" in care intra fara consimtamantul meu, nu o data i-am acordat acea "ultima sansa" sa-si revina.
... de ce spun lenes? lasand la o parte fatul ca el cand e acasa nu face nimic altceva decat sa se joace pe calculator, chiar daca si copii se plang ca au nevoie de atentia lui cand e acasa, el nu vrea sa se angajeze nicaieri, tot timpul spera ca o sa "dea lovitura altcumva", dar pretul e prea mare, si banuiesc ca face si ilegalitati....riscam sa ni se rezilieze contractul de chirie de tip ANL pe motiv de neplata...caminul copiilor pt care am luptat cam de una singura sa-l obtin. Mentionez ca imediat avem 10 ani de casatorie si nu am reusit sa avem proprietate imobiliara personala, din cauza obiceiurilor lui.
pe langa asta, tot fara consimtamantul meu si bruma de bani care mai raman ii strica pe hobby-uri avand o viata sociala destul de activa, cu prieteni care nu ne sunt comuni, iar eu efectiv sunt doar acea mama care creste copii de una singura, asa cum poate cu un venit f scazut.
El acum e plecat in strainatate, e plecat din Ianuarie, vezi doamne se lauda ca se sacrifica pt familie, dar nu ne trimite bani, o singura data ne-a trimis 250 de euro, bani care nici macar nu au ajuns sa platesc toate datoriile, si detin informatia ca castiga bani multi acolo.
Deci nu vad rostul acestei casnicii, pt ca oricum ma descurc singura, si nu primesc nici macar respect din partea lui. Imi doresc foarte mult sa divortez, de aceea va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi pt ca nu-mi permit avocat, am doi copilasi de crescut!!
Mi-e foarte frica sa nu-i pierd, stiindu-i caracterul sotuui, sunt aproape sigura ca nu va fi de acord si ca va lupta pt custodia copiilor, doar ca sa se razbune :( si ar fi groaznic sa-i si castige mai ales ca nu e apropiat de ei, si sunt sigura ca i-ar duce sa-i creasca mama lui f batrana si bolnava si care locuieste in conditii mizerabile.

VA ROG AJUTATI-MA!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:54, 9 Aprilie 2012
Solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului dumneavoastra, exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre dumneavoastra si stabilirea domiciliului minorilor la locuinta dumneavoastra. In motivarea in fapt a cererii expuneti motivele care au condus la vatamarea grava a relatiilor dintre soti, invederand totdata faptul ca nu mai poate fi continuata casatoria, pentru motivele aratate.
In dovedirea cererii solicitati incuviintarea probei cu martori si inscrisuri.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Va multumesc, si chiar asa am sa fac, uitasem doar sa intreb daca exista vreun risc in cazul in care el o sa-si ia avocat ca eu sa nu primesc custodia copiilor.
Regula e ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti, aveti nevoie de motive temeinice pt ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca, dupa parerea mea ati avea nevoie de avocat si daca sotul nu va avea.
Poate ar fi mai bine sa cereti desfacerea casatoriei din culpa comuna decat din vina exclusiva a sotului , e mai dificil de dovedit ca nu ati avut vreo vina si procesul va dura si mai mult.
Incercati o discutie deschisa cu sotul dvs , poate reusiti sa divortati prin acord

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în pragul divorțului cu soția. soția mea m a înșelat ... Andrei9320 Andrei9320 Sunt în pragul divorțului cu soția. Soția mea m a înșelat de mai multe ori inclusiv când era gravida cu primul și al doilea copil ea a întreținut ... (vezi toată discuția)
Infidelitate, divorț cu minori Cosy rm Cosy rm Daca am posibilitatea sa.l aduc pe amantul sotiei, cu care m.a inselat, dovada este clara. Intrebarea mea este, cine obtine custodia copiilor. Copii au varsta ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)