Buna seara,
In interiorul unui sens giratoriu, circuland pe banda 2 cu directia inainte am fost acrosat de un autobuz ( NU RATB ci un autobuz privat care transporta muncitori ) care circula pe banda 1 dorind sa mearga tot inainte. Banda sa nu a fost suficienta pt a se incadra pentru a iesi din sens asa ca a intrat pe sensul meu de mers atingandu-ma in partea dreapta a masinii.
Am completat si am semnat impreuna constatarea amiabila, mi-a dat asigurarea RCA copii dupa toate actele. Am deschis dosarul de dauna, insa el nu doreste sa isi mai recunoasca vinovatia acum nu stiu daca va veni sa dea declaratie iar daca o va face probabil va spune ca este nevinovat.
Ce consecinte pot aparea pentru mine ? Mai pot apela la politie acum pentru a i face o plangere ? se mai poate face reconstituirea accidentului ?
Daca avaria s-a produs intre 2 autovehicule si nu au rezultat victime, se incheie constatul amiabil, semnat si asumat de partile implicate.
Vinovatia nu se stableste de catre conducatorii auto implicati in accident, ci de societatile de asigurare, in functie de dinamica accidentului si declaratiile conducatorilor auto.
Este foarte important ca formularul de constat amiabil sa fie corect completat si schita accidentului sa fie cat mai clara.