avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna ziua,dupa 30 de anide casnicie,moartea unicului copil ,sotul meu nu a mai dat un leu in casa,au trecut 9 ani,nu mai pot sa il intretin,lucreaza ,castiga bani frumosi.De fapt el nu mi-a dat niciodata ptr ca eu lucrez si el îi punea la banca,acum nu stiu unde îi pune.ne-am separat,locuim in aceasi casa ,dar imi face viata amara.zice ca nu vrea sa imi dea nimic.Daca ma izgoneste ,nu am unde sa locuiesc.mereu ma ameninta ca nu ma va primi in casa,daca nu respect orele impuse de el.
DACA SCHIMBA YALA,cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 5 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa e bun comun ?
Oricum ar fi, nu are voie sa va dea afara ca sunteti casatoriti legal, daca ajungeti acasa si nu puteti intra, chemati politia.
Banuiesc ca se intretine singur daca v-ati separat.
Aveti un extras de cont, sau orice hartie de la banca unde are banii sau i-a avut ? sau stiti banca ? Puteti face partaj pe acea suma de bani ca depunerile din perioada casatoriei , chiar daca vb de salariul lui , sunt bani comuni.
Platiti cheltuielile casei si el nu participa ? Puteti sa cereti o suma in instanta.
Mai departe, ce vreti sa faceti, vreti sa divortati si sa faceti partaj ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj cosminilie cosminilie suntem de 22 de ani impreunaavem un copil de 21 ani, in toti acesti ani sotia [inca]a muncit adunat vreo 2 ani , eu muncesc din 91 in aceasta casnicie,iar de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin o casa impreuna cu fostul sot si as dori sa ... fidelia22 fidelia22 Buna ziua, Detin o casa impreuna cu fostul sot si as dori sa pot locui in ea(in prezent stau in chirie de 3 ani) ,ce trebuie sa fac sa pot intra in casa?(a ... (vezi toată discuția)
Soțul a schimbat yala de la apartamentul bun comun, din care am plecat de frică. ce șanse am să obțin cheia dacă fac plângere la poliție? Krista19825 Krista19825 Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotul meu. Am depus acțiunea de divort în sept 2018, primul termen a fost în feb 2019 Iar al doilea termen este pe ... (vezi toată discuția)