avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare copil

Buna ziua. Avem in familie o situatie, si ca rog sa ne ajutati. Verisoara sotului este la inchisoare, si pt o oerioada de 4 ani este decazuta din drepturile parintesti. De aprox. O saptamana a nascut o fetita. Ea a divortat cu aproximativ o luna inainte de a naste, iar tatal biologic al copilului este alt barbat decat smfostul sot. Ce se poate face pentru a recunoaste cineva copilul? Fostul sot nici nu vrea sa auda despre asa ceva, nu o sa mearga. La evidenta populatiei ne-a spus ca nu se poate face certificatul de nastere al copilului fara prezenta fostului sot. Fetita se afla la maternitate, nu o pot trimite nicaieri pt ca nu are certificat de nastere. Exista vreo posibilitate sa putem lua copilul din maternitate macar un alt membru al familiei, daca nu poate tatal biologic? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am o intrebare mai delicata, actuala mea prietena este inca maritata legal, in timpul casatoriei pana sa depuna actele de divort a avut o relatie cu ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)
Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)