avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda / desfiintare (demolare) pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda / desfiintare (demolare) pentru lipsa autorizatie acoperis tip sarpanta

Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze daca a mai fost deschis un subiect asemanator.
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Recent politia locala a demarat o serie de actiuni pentru constatarea acoperisurilor tip sarpanta construite fara autorizatie (actiunea a fost relatata si in presa locala). Cum este cazul si blocului nostru, am primit si noi o notificare prin care ni s-a adus la cunostinta ca asociatia a primit amenda de 1000 lei, prin reprezentantul acesteia, presedintele asociatiei care ulterior, in loc sa conteste aceste amenda (cum alti presedinti de asociatie au procedat) a preferat sa treaca amenda la cheltuielile de intretinere, in mod egal la toti locatarii. Locatarii au platit amenda din pacate si din nefericire!! (desi nu stiu cati dintre ei s-au interesat daca se poate contesta aceasta amenda si cati stiau ca legea se prescrie in 3 ani... no comment). Si totusi... implicarea asociatiei in constientizarea acestei contestari a fost zero. Amenda a fost trecuta la plata fara alte comentarii sau precizari. Urmatorul pas a fost o "consultare" cu locatarii in care li s-a cerut parerea vizavi de modul in care se va proceda: fie luarea masurilor pentru intrarea in legalitate (nu s-a specificat prea clar si detaliat ce presupune acest lucru si ce costuri implica) fie demolarea sarpantei si refacerea hidroizolatiei / revenirea la starea anterioara. S-a facut un tabel pentru strangerea semnaturilor. In tot acest timp, implicarea asociatiei (in afara de cazul strangerii sumei pentru achitarea amenzii, prin trecerea sumei la intretinere) a fost zero. Chiar si in cazul masurilor pentru intrarea in legalitate, s-a dat de inteles ca tot locatarii trebuie sa se descurce, in speta cei de la etajul 4, care sunt "cei mai afectati" (tot ei sunt responsabili si cu strangerea semnaturilor in acest tabel). In mod deosebit, presedintele "se spala e maini" si motiveaza si ca asa a preluat, acoperisul fiind construit anterior venirii lui la aceasta asociatie.
Avem termen pana in luna martie sa strangem semnaturi, in vederea demararii strangerii sumelor necesare pentru refacerea hidroizolatiei, avand in vedere ca majoritatea locatarilor au inteles (si din auzite) ca e mai convenabila varianta demolarii.
Am dori sa stim cum e mai bine sa procedam in continuare. Nu stim exact ce implica intrarea in legalitate / obtinerea autorizatiei si mai ales ce costuri implica. Si am inteles ca avand in vedere ca am achitat amenda, e ca si cum ne-am semnat sentinta... Ulterior politia locala va da in judecata asociatia ? In acelasi timp locatarii de la ultimul etaj ar dori sa nu se demoleze acoperisul (motivele fiind evidente). Ce ne recomandati in aceasta situatie ? Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:34, 5 Decembrie 2017
Buna ziua,
In primul rand as vrea sa va intreb din ce localitate sunteti, ca sa pot sa incerc sa va spun parerea mea.
In al doi-lea rand, as vrea sa va intreb - inafara argumentelor pe care le-ati invocat in topic, referitor la aceste constructii, in marea lor majoritate, neautorizate.
Apoi, am sa incerc sa va spun si cum s-a procedat la noi la IASI, unde, nu cred ca lucrurile au stat/stau mai bine ca in alte localitati - apropo's despre ceea ce dvs. ati intrebat.
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie acoperis bloc de locuinte CosminC1 CosminC1 Buna ziua! Locuiesc intru-un bloc de 4 etaje la ultimul etaj. Blocul este unul vechi și are probleme cu hidroizolația. Trei din cei patru care locuim pe ... (vezi toată discuția)
Declinare responsabilitate presedinte asociatie freeluz freeluz Buna ziua! Locatarii de la etajul 4 al unui bloc au fost de curand somati sa dea o declaratie pe propria raspundere, la notar, in cazul in care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)