avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri prim utilizator Electrica,Distrigaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri prim utilizator Electrica,Distrigaz

Ca prim utilizator,m-a costat componenta B 37 mil.,constand in certificat urbanism,stalp,manopera etc.Electrica mi-a calculat o compensatie de la al doilea utilizator de2,3 mil !,conform ord.29/03 al ANRE,vorbindu-se doar de capacitati.Ori,chiar in ordin, se face referire,la componenta B,cost pe unitatea de masura(km,kv,bucata,etc.)
Nu am ridicat banii.Pe cine sa chem in judecata:electrica sau noul utilizator?Am castig de cauza?
La gaze,mai rau.Dupa 6 luni,se poate bransa oricine fara a-mi mai plati despagubiri! Am vre-o solutie?
Cu multumiri B Iulian
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 18:38, 12 Octombrie 2009
Oarecum, nu aveti dreptate...din punct de vedere legal.Este o mare prosteala ce face Eon si profita ca este singurul furnizor.Depinde unde ati pus contorul:daca e langa cel de unde v-ati bransat, e reteaua dvs, daca e la dvs in curte,atunci nu prea mai este.Aveti facturi pt toata investitia?Din punctul mau de vedere, si o plangere penala s-a justifica, poate chiar o plangere la OJPC:nu se poate sa investesti atatia bani in ceva si brusc sa treaca in proprietatea altuia, iar tu sa primesti bani pt...o ciocolata.II chemati pe ambii in judecata, desi doar cu electrica ar tb sa va judecati.Invocati neconstitutionalitatea oridinului sau a art care va neindreptateste..pe dvs si pe 99% din populatia Romaniei.
In alte state, ca tanar, iti faci casa pe o stanca si statul iti trage apa, gaz, curent si iti asfalteaza drumul.La noi iti mai ia si din putinul pe care ti-l construiesti singur.multa bafta.Sa ma tineti si pe mine la curent cu ce rezolvati.va ajut cu ce este nevoie si imi sta in putinta.Ma intereseaza subiectul
av Ungurianu Lorela 0742384249

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare bransament teava gaz comanmari comanmari Buna seara, Ma puteti lamuri si pe mine ce trebuie sa fac in conditiile in care unul din vecini cu care nu se poate discuta omeneste nu vrea sa-mi dea acordul ... (vezi toată discuția)
Sigiliu pe contorul de gaze ZarazaProfi ZarazaProfi Pentru ca am simtit miros de gaze, am chemat firma cu care am contract si dupa ce a constatat o defectiune a racordului la aragaz, mi-a pus sigiliu pe contor, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta asociatie marian_26 marian_26 eu nu am gaze (am o datorie la asociatie) in apartament si asociatia refuza sa imi dea adeverinta sa ma racordez la gaze precum pretinde ca trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)