avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cum se procedeaza in cazul in care vreau sa dau un ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cum se procedeaza in cazul in care vreau sa dau un angajat afara,dar in somaj?

buna ziua!am si eu o intrebare:cum se procedeaza in cazul in care vreau sa dau un angajat afara,dar in somaj?si dc se desfiinteaza toate locurile de munca ,dar nu pot suspenda activitatea pt ca firma mai inregistreaza niste datorii, cum trebuie sa procedez?trebuie facuta vreo declaratie ceva in legatura cu acest caz. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:59, 15 Octombrie 2009
pentru concedierea unui angajat va puteti preleva de dispozitiile art.65/1 din Codul muncii.
iulianaandre a scris:
[...] nu pot suspenda activitatea pt ca firma mai inregistreaza niste datorii[...]

Cine v-a spus asta? Suspendarea activitatii se poate face chiar daca firma are datorii: comerciale si fiscale. Asta nu inseamna ca e exonerata de plata acestora. Macar, nu mai plateste impozitul minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare raport de munca pentru a beneficia de somaj oana dragomir oana dragomir buna ziua, cu ce articol din Codul Muncii trebuie desfacut contractul uni salariat pentru a beneficia de somaj.Tin sa mentionez ca activitatea societatii va ... (vezi toată discuția)
Concediere în timpul situației de urgenta Sandra90 Sandra90 Bună ziua! As avea și eu o întrebare,urmează sa îmi pierd locul de munca, ca urmare a deciziei de închidere a punctului de lucru dintr-un oraș, altul ... (vezi toată discuția)
Asociatii(administratori ai societatii)pot beneficia de indemnizatia de somaj? gbranzoi gbranzoi O societate comerciala isi suspenda activitatea temporar pe o perioada de 2 ani la ONRC.Societatea are angajati printre altii si doi salariati care sunt in ... (vezi toată discuția)