avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere

In cat timp se poate face plângere la soluția renunțare la urmărirea penală cu obiect cercetare la infracțiunea de mărturie mincinoasă la care s-a dat această soluție si care este organul care o va soluționa în condițiile în care soluția a fost data de către procuror .Din cate am inteles este o cutumă că procurorul sa dea astfel de solutii care daca se studiază infractiunile la care se dau se vede cu ochiul liber ca reprezinta un pericol social ridicat ,infracțiunea de mărturie mincinoasă este facuta intr-un proces de ultraj contra polițistului, ultraj care rerese dintr-o soluție definitivă și irevocabilă a unei instanței.
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 20:37, 5 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se face plangere, ordonanţa prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală, se transmite, spre confirmare, în termen de 10 zile de la data la care a fost emisă, judecătorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Daca sunteti parte in proces veti fi citat si veti avea posibilitatea la termen sa va precizati punctul de vedere in ceea ce priveste legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală.
Se mulțumește!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate viorelv viorelv Judecătorul care a dat o sentință pe fond la judecătorie , sentinta de renuntare la aplicarea pedepsei pentru doua infractiuni dintre care una de ultraj ... (vezi toată discuția)
E legal sau nu ce face procurorul? ContSters277534 ContSters277534 Am doua plangeri penale la care am depus plangerea urmand ca la audiere sa depun dovezile in sustinereea celor afirmate. Fara a cunoaste nici o proba, ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara- cum se ataca o hotarare definitiva? danielbaran danielbaran cum atac o decizie definitiva a judecatorului camerei preliminare prin care reapinge plangerea impotriva ordonantei procurorului de neincepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)