avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... renuntarea la repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

renuntarea la repartitoare

In cazul in care 80% dintre locatarii de pe o scara doresc renuntarea la repatitoarele de caldura pe care le au in apartamente, ceilalalti 20% dintre proprietari care nu sunt de acord, trebuie sa se supuna majoritatii?
Va rog sa imi indicati legea potrivit careia cei 20% sunt obligati sa se supuna majoritatii.
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 14:15, 9 Decembrie 2017
Va rog sa imi indicati legea potrivit careia cei 20% sunt obligati sa se supuna majoritatii.

Opereaza criteriul votului majoritatii proprietarilor in cazul hotararilor adoptate in cadrul adunarii generale
Trebuie sa cunoasteti ca asociatia de proprietari detine incheiat contract cu operatorul economic autorizat sa calculeze cotele individuale de consum caldura
Operatorul economic nu incheie contracte prestari servicii cu scari din asociatia de proprietari ci numai cu persoane juridice=asociatie de proprietari
Daca in speta dv exista infiintata asociatie de proprietari independenta pe scara respectiva,atunci opereaza disp l nr 230/2007
Articolul 24
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
Degeaba cei 80% vor renuntarea.Daca cei 20% va dau in judecata,vor castiga.Legea spune ca este obligatorie contorizarea.
@vali m Legea de care vorbesti are o chichita: este obligatorie montarea repartitoarelor, nu folosirea lor.
Deci, nici un succes in tribunal.
La momentul acesta legea permite ca cei 20% sa foloseasca repartitoare iar restul de 80% nu. Este absurd,dar asa este. Nu aveti ce sa le faceti, Dar nici ei nu va pot obliga sa le folositi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul anrsc 343/2010 cristinasta cristinasta buna seara! as vrea sa pun o intrebare in legatura cu controversatul ordin 343/2010 al anrsc si anume:proprietarii unei scari din asociatia pe care o conduc ... (vezi toată discuția)
Reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza repartitoarelor veteran5 veteran5 O asociatie de proprietari a avut contract de citire si repartizare a consumurilor de energie termica pe baza indicatiilor repartitoarelor de costuri, 100% ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea repartitoarelor de caldura este legala? ContSters266636 ContSters266636 Buna seara, Revin cu un subiect important, acum in prag de iarna, si anume cel al desfiintarii repartitoarelor de caldura. Este legal ca dupa montarea unor ... (vezi toată discuția)