buna seara! as vrea sa pun o intrebare in legatura cu controversatul ordin 343/2010 al anrsc si anume:proprietarii unei scari din asociatia pe care o conduc imi reclama faptul ca nu se mai intruneste majoritatea de 80% de care a fost nevoie la incheierea contractului cu o firma de montat repatitoare, si ca atare 4 sau cinci dintre ei imi cer sa reziliez contractul cu firma de repatitoare, si ca ei nu platesc costurile repartitorului comun, ca ord 343 este scos de firma de repartitoare si ca nu este valabil si asa mai departe.....va rog sa ma sfatuiti cum sa-i lamuresc si daca pot rezilia contractul, mai ales ca pe scara sunt cel putin 12 apartamente cu repartitoare ai caror proprietari nu au nimic de comentat. as vrea mai multe informatii daca se poate pt ca in ultimul timp nu am mai avut timp sa ma pun la curent cu nici o noutate. va multumesc si astept raspuns!
Procentul de 80% proprietari care doresc contorizarea este valabil numai in cazul montarii de repartitoare. Ulterior, daca din sistem ies apartamente, din diferite motive, calculul contorizat al caldurii merge mai departe.
Ordinul 343 nu este al niciunei firme, ci al ANRSC, autoritatea nationala in materie si pana la abrogarea lui blocurile contorizate raman asa cum sunt: contorizate.
Cine nu mai doreste sa plateasca contorizat n-are decat sa declare chestiunea aceasta la asociatie, este scos din sistemul de calcul si va plati la pausal, dar nu poate sili pe alti proprietari sa nu mai plateasca conform cu ce arata contorul lor.
Aceasta intrebare am adresat-o si eu ANRSC si am primit raspunsul in sensul celor scrise de mine mai sus.
Ca sa ii linistiti pe proprietarii cu pricina puteti pune aceasta intrebare pe site-ul ANRSC, veti primi raspuns si acesta il puteti pune la avizier. Cine nu crede sa scrie personal.
Daca situatia ar fi stat invers, atunci cei ramasi contorizati, din cauza costurilor marite, ar fi renuntat ei insisi la contorizare, dar nici in acest caz nu se renunta prosteste la un contract semnat pe 10 ani cu prestatorul de servicii - firma care face calculul caldurii.
De ce? Pentru ca denuntarea contractului trebuie facuta in situatia in care prestatorul nu-si indeplineste clauzele din contract si in niciun caz pentru costul caldurii. In acest caz cel care denunta unilateral si fara motiv un contract este bun de plata.
Pe de alta parte daca nu se mai doreste calculul caldurii, pur si simplu nu se mai da la calcul si deci proprietarii nu mai platesc comision, adica firma, daca nu face calculul, nu incomodeaza cu nimic asociatia. Ramane un contract fara obiectul muncii si care poate muri de moarte naturala la sfarsitul perioadei de valabilitate.....