avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie deghizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie deghizat

Buna ziua,situatia este urmatoarea ,suntem 4 frati ,tatal a decedat in urma cu 6 ani ,iar acum mama a deschis succesiunea si a cerut inlaturarea noastra de la succesiune,dorind sa lase totul unei nepoatein urma cu 10 ani ,parintii au vandut accestei nepoate,o casa cu clauza de intretinere,iar una dintre surori are un drept de abitatie pentru o camera in accel imobil,am dorii sa stim daca in timpul procesului de succesiune ,putem sa cerem sa intre si accel imobil vandut la masa succesorala ,deoarece credem ca parintii au fost pacaliti de catre nepoata ,acceasta nu a dat nici un ban in momentul vanzarii,iar acum o convinge pe batrina sa ne inlature de la mostenire si sa ii lase acceleasi nepoate totul,cum putem dovedi ,ca accea casa vanduta a fost o donatie din moment ce nu sa platit pretul,sunt sanse sa fim inlaturati de la mostenire?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:39, 6 Decembrie 2017
iar acum o convinge pe batrina sa ne inlature de la mostenire si sa ii lase acceleasi nepoate totul,

Nu va poate inlatura pur si simplu de la mostenire .In ce priveste imobilul vandut trebuie dovedit ca nu s-a platit pretul sau nu s-a efectuat intretinerea, nu merge pe presupuneri.
Depinde de dovezi si de sustinerile de fapt.
Daca sustineti ca NU a fost platit pretul, trebuie sa cereti ca partea adversa sa faca proba ca a platit. Cam la fel cu intretinerea, desi aici ambele parti aveti cate ceva de dovedit pe partea de fapt.
Cu inlaturarea de la mostenire nu cunosc ce sa va spun, nu stiu motivele invocate de mama dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate paula38 paula38 Problema mea este un pic mai complicata,in anul 2002 bunicii mi-au vandut o casa,in contract era trecuta o clauza de abitatie pt o camera in favoarea fiicei ... (vezi toată discuția)
Desfintare c-v paula38 paula38 Buna ziua problema este urmatoarea ,am vindut o casa nepoatei mele cu C_V ,cu clauza de intretinere,dar in contract a existat si un drept de abitatie viagera ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta sau abitatie? paula38 paula38 Buna ziua,in urma cu 10 ani ,bunica mi-a vandut un imobil cu clauza de intretinere,dar in contract este mentionat faptul ca mama are dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)