Problema mea este un pic mai complicata,in anul 2002 bunicii mi-au vandut o casa,in contract era trecuta o clauza de abitatie pt o camera in favoarea fiicei lor,eu am preluat contactul cu acceasta clauza,din cauza unor probleme creeate de persoana care detine accel drept de abitatie in 2014 am incercat sa anulez in instanta accea clauza,mi-a fost respinsa cererea,in prezent de 5 ani eu nu pot locui in casa,,cea care are dr de abitatie consuma alcool este violenta ,am facut nenumarate sesizari la politie dar degeaba,am vrut sa vand accel imobil ,dar cand merg cu clientii acolo acceasta este violenta si firesc nu vrea nimeni sa cumpere,intrebarea mea este ,,daca sunt proprietar de ce nu pot sta in casa mea,? am cumparat accea casa,am facut imprumut la banca sa o extind,imbunatatesc iar acum stau cu chirie ,este imposibil de locuit acolo,mi-a fost batut copilul de cei din anturajul accestei femei,va rog ajutati-ma am ajuns la capatul puterilor
Incercati ca introduceti o actiune prin care sa solicitati stingerea dreptului de abitatie pentru abuz de folosinta, discutabil, dar merita incercat. In aceasta modalitate va revine dumneavoastra casa si dumneavoastra va urma sa platiti o renta pe durata dreptului de abitatie.
Si plangere prealabila impotriva persoanei in cauza, deranjarea linistitii publice, violarea domiciliului in masura in care depaseste limitele teritoriale are dreptului de abitatie, etc.