avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... o alta profesie liberã... - geodez
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

o alta profesie liberã... - geodez

Bună ziua, am si eu o problemă în care vă solicit ajutorul.
În anul 2007 apare Legea 16 (Lege privind organizarea si exercitarea profesiei de geodez), in anul 2008 apare Legea 117 care recunoaşte profesia de geodez ca si profesie liberă (Legea 16/2007 înfiinţează Ordinul Geodezilor care reglemente profesia de geodez).
În toamna anului 2008 primesc autorizaţia de la Ordinul Geodezilor si încerc sa-mi obtin restul actelor pentru a intra in legalitate. Pentru ca am o profesie liberă sunt înştiinţată că este suficient sa merg la Fisc cu autorizaţia de la Ordin fără a mai trece pe la Primărie sau la Camera de Comerţ. De la ei primesc un Certificat de înregistrare fiscala si asta este singurul act pe care-l am.
Este corect sau nu?

La sfârşitul anului 2008 Legea16 este considerata neconstituţională E acum ce e de făcut !

Asta este povestea mea şi până în momentul de faţă nu am reuşit să-mi rezolv actele.
Tot timpul îmi sunt solicitate actele de constituire sau autorizaţii de funcţionare iar eu nu le am pentru ca nu ştiu cum sa încep.

PS La începutul anului 2009 am obţinut încă un Certificat de autorizare de la ANCPI.

Mulţumesc mult!

Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 20:09, 12 Octombrie 2009
Prezentati certificatul de inregistrare de la finante si celelate acte pe care le detineti inclusiv certificatul de autorizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de cadastru (pfa) derzelas derzelas Buna ziua, a-ti putea sa ma informati cu privire la dosarul de inscriere pentru autorizatia de cadastru? Am terminat anul trecut facultatea de cadastru din ... (vezi toată discuția)
Cum sa am pfa cu norma de venit pt. topografie? ncozocea ncozocea Am terminat Fac de Constructii la Timisora prin 2004 si as vrea sa imi fac un Pfa pentru Proiectare cod Caen 7112 dar nu pot intra la Norma de Venit cu acest ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pfa radutioana radutioana Buna ziua. Sunt inregistrata ca PFA si ma ocup cu predarea cursurilor de dans la gradinite si scoli si o data pe an aceste cursuri sunt materializate in ... (vezi toată discuția)