Salut avocatnet.ro,
În primul rand ma simt noroc ca exista un astfel de site/forum în România, l-aș recomanda cu căldură și altora.
Întrebarea mea este dacă exista obligații legale, taxe, impozite de plătit sau orice alte obligații pentru a deschide și oferi public un site de anunțuri precum olx și La jumate. Cu aceleași funcționalități.
Pentru început site-ul nu va produce profit din nimic, nu vor exista anunțuri promovate sau un serviciu din care eu sa incasez de la utilizatori. Tocmai de aceea am ales sa vin aici sa arunc o întrebare.
Vreau doar un site de anunțuri legal din toate punctele de vedere.
Salut.
Multumesc frumos pentru răspuns.
Puteți argumenta va rog, de ce trebuie un SRL pentru un site non profit? Singurul lucru pentru care îmi făceam griji a fost cel cu acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal care poate fi încadrat în Termenii și condițiile site-ului iar utilizatorul trebuie sa fie de acord cu aceștia înainte de crearea unui cont sau publicarea unui anunț. Toate aceste anunțuri vor fi moderate înainte de publicare, nu vor exista anunțuri cu plata, totul este și va rămâne gratuit.
Ma gandeam ca si imagine in fata userilor. Nu va exista publicitate in site?
Si apoi ca PFA:
Art. 20. - (1) Titularul PFA răspunde pentru obligaţiile asumate în exploatarea întreprinderii economice cu bunurile din patrimoniul de afectaţiune. Dacă acestea nu sunt suficiente pentru satisfacerea creanţelor, pot fi urmărite şi celelalte bunuri ale debitorului. Dispoziţiile art. 31, 32 şi ale art. 2.324 alin. (3) din Codul civil sunt aplicabile.
Iti inteleg punctul de vedere referitor la imagine in fata userilor, ar fi frumos dar nu vreau sa investesc prea mult, pana la urma nu am nimic de castigat.
Anunturi vor fi doar de tip gratuit, fara promovare, fara publicitate.
Avand aceste detalii imi puteti confirma daca exista obligatii legale?
Din punct de vedere fiscal, din moment ce nu exista venituri, nu trebuie vreo forma de organizarea a activitatii. Este la fel ca un blog fara venituri.
Deschidere website
masterflo
Buna ziua...sunt nou pe acest forum si sper sa fac totul cum trebuie ca sa obtin un raspuns...Am decis cu putin timp in urma sa-mi deschis un website de genul ... (vezi toată discuția)