avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare drept de proprietate

Buna seara. Prietena mea a decedat in urma cu 3 ani (locuia de 47 de ani in alta tara avand dubla cetatenie). Detine un apartament in Bucuresti de intretinerea si administrarea caruia m-am ocupat eu in ultimii 15 ani (cu procura) . In urma succesiunii s-a stabilit dreptul de proprietate 3/4 sotul si 1/3 copiii majori dintr-o alta casatorie. Dupa deces copii au primit o cheie de la apartament dar in urma cu ceva vreme au inlocuit yala cu explicatia ca asa au hotarat ei. In prezent numai ei detin cheie de la apartament. Daca eu detin o procura de la sotul – mostenitor majoritar – pot sa inlocuiesc yala si sa le trimit eventual fiilor cate o cheie? Procedez legal actionand astfel? Este necesar sa anunt politia, sa se intocmeasca un proces verbal de constatare? Sau schimb yala pur si simplu?


Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:57, 7 Decembrie 2017
Depinde ce scrie in procura, daca mai este valabila,mostenitorii au un drept de proprietate,au dreptul sa inlocuiasca yala, dvs.probabil ca, aveti o procur.a doar de administare.
Buna ziua,
procura este valabila. Daca exista mai multi mostenitori fiecare poate schimba yala dupa bunul plac ingradind dreptul celorlalti?
Nu, depinde cine a folosit imobilul si cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj rzlate@yahoo.com rzlate@yahoo.com Buna ziua.Sunt divortata de sotul meu de aproximativ 6 luni.Primul apartament in care am locuit cu aceasta in urma cu 20 de ani a fost primit de la primarie ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau nu? mass mass Buna ziua, in august 2017 am parasit apartamentul bun comun in urma unei infidelitati a fostei sotii. In luna martie 2018 s-a pronuntat hot definitiva (prin ... (vezi toată discuția)
Dreptul la coproprietate milenescu milenescu Stimati Domni/Doamne, Imi poate spune si mie cineva cum se numeste situatia cand unul din coproprietarii unui apartament (unul din soti) schimba yala ... (vezi toată discuția)