avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua.Sunt divortata de sotul meu de aproximativ 6 luni.Primul apartament in care am locuit cu aceasta in urma cu 20 de ani a fost primit de la primarie (gratuit)pentru meritele sale de Revolutionar.Ulterior, acel apartament a fost vandut, iar cu suma primita pe acesta + imprumut bancar, am cumparat un alt apartament de 3 camere, in acte fiind amandoi trecuti ca si copropietari.Dupa divort, acesta a inceput sa fie violent verbal, santajandu-ma pe mine si pe fiica mea (20 de ani) sa plecam din casa.Am plecat in urma insistentelor sale si momentan noi doua locuim cu chirie.Doresc sa fac partajul, pentru a primi 50 la suta din suma apartamentului in care el a ramas, insa acesta sustine ca nu am niciun drept la apartament, deoarece partial a fost achitat din banii primului apartament, ce i-a fost oferit de la Primarie.Este adevarat ca nu am niciun drept la o cota din apartament?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:42, 27 Februarie 2017
Ati platit bani pe primul apartament ?
Daca nu, omul va primi mai mult de 50 % la partaj pt ca primul ap a fost bun propriu.
Nu, pentru ca apartamentul a fost primit, nu am platit niciunul din noi nicio suma de bani.
Multumesc pentru raspuns!
Tin sa mentionez ca acesta mi-a ingradit si accesul in apartament, schimband yala, chiar daca nu avem partaj facut.Este legal?
A fost primit de el cu titlul de despagubire, a fost bun propriu.

Puteti cere in instanta reintegrarea in ap. Ati gresit ca v-ati mutat.

Alte discuții în legătură

Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)