Buna ziua.Sunt divortata de sotul meu de aproximativ 6 luni.Primul apartament in care am locuit cu aceasta in urma cu 20 de ani a fost primit de la primarie (gratuit)pentru meritele sale de Revolutionar.Ulterior, acel apartament a fost vandut, iar cu suma primita pe acesta + imprumut bancar, am cumparat un alt apartament de 3 camere, in acte fiind amandoi trecuti ca si copropietari.Dupa divort, acesta a inceput sa fie violent verbal, santajandu-ma pe mine si pe fiica mea (20 de ani) sa plecam din casa.Am plecat in urma insistentelor sale si momentan noi doua locuim cu chirie.Doresc sa fac partajul, pentru a primi 50 la suta din suma apartamentului in care el a ramas, insa acesta sustine ca nu am niciun drept la apartament, deoarece partial a fost achitat din banii primului apartament, ce i-a fost oferit de la Primarie.Este adevarat ca nu am niciun drept la o cota din apartament?Va multumesc!
Primul apartament a fost bun propriu. Al doilea e comun, fiecare dintre dv. avand o cota egala cu cat a platit efectiv din apartament.
In limita acestei cote puteti obtine o suma de bani sau o impartire in alt mod, vanzare etc., depinde.
Yala o poate schimba sau nu, e singurul utilizator al casei, nu face diferenta daca o schimba, oricum nu aveti dreptul sa intrati fara acordul lui in locuinta. Daca pleca el, acelasi lucru era valabil pentru dv.
Partaj intre soti
sofiamaria
Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)