avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare mostenire

Buna ziua! Urmeaza sa incepem succesiunea in urma bunicii mele. Mostenitori sunt tatal meu si copii fratelui sau decedat. Tatal meu doreste sa cedeze partea lui catre mine si fratele meu. Cum se procedeaza? Se poate face in timpul succesiunii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:15, 8 Decembrie 2017
Daca renunta la mostenire, aceasta se va imparti intre ceilalti mostenitori, in cazul de fata copiii fratelui decedat. Cel mai bine ar fi sa accepte mostenirea, iar dupa aceea sa va transfere copiilor partea mostenita de el.
Nu se poate. Tatăl dvs poate rămâne moștenitor, iar ulterior după finalizarea procedurii succesorale, va poate dona cota astfel moștenită.
Raluca Balan a scris:

Nu se poate. Tatăl dvs poate rămâne moștenitor, iar ulterior după finalizarea procedurii succesorale, va poate dona cota astfel moștenită.

Va multumesc! Am crezut ca printr-o declaratie notariala ne poate ceda mie si fratelui meu partea lui asa cum doreste.Mentionez ca mostenirea se imparte in doua jumatati, 2 pers.
1. Nu exista "cedare". Exista vanzare/donatie/transmitere in schimbul intretinerii.
2. Vorbim despre un drept de proprietate, despre o cota asupra unui bun imobil, ce nu se poate transmite printr-o declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unei succesiuni intre mama si cei 2 copii, dupa moartea ... nickytipu nickytipu In cazul unei succesiuni intre mama si cei 2 copii, dupa moartea sotului- tatăl copiilor, mama dorește ca cei 2 copii sa-si cedeze părțile in favoarea ei. ... (vezi toată discuția)
Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)