avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator si director general
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator si director general

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma lamuriti cu o problema. Administratorul care apare si in actul constitutiv este si angajat cu CIM in cadrul firmei sale ca director general.daca Cim-ul ca director general se suspenda pentru crestere copil pana la 2 ani, mai poate avea calitatea de administrator?i se poate plati vreun salariu sau ceva ?sau mai poate semna acte ca administrator?
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 14:53, 7 Decembrie 2017
Da, mai poate avea calitatea de administrator .....dar atentie la veniturile care le realizeaza in aceasta calitate.
Poate realiza venituri ca administrator si poate semna acte ca administrator daca cim-ul sau de director general este suspendat?exista o baza legala?
Da, poate ....... OUG 111/2010: art.2 ; art.16 alin.3
si legat de faptul ca poate activa ca administrator chiar daca cim-ul de director general e suspendat in baza carei legi?
Cititi conditiile de acordare a indemnziatiei pentru CCC , art.2 si art.12 din OUG 111/2010, si veti observa ca acordarea indemnizatiei este / nu este conditionata de calitatea de administrator a unei societati.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Simona17 Simona17 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Director societate comerciala cu contract de munca pe societatea X. Aceeasi persoana este si ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru administrator de firma Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, Am o intrebare care cred ca a mai fost pusa dar ma intereseaza din punct de vedere legal o opinie avizata in ceea ce priveste concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Pentru angajare in timpul ccc fanntz fanntz Va salut. Sunt angajat la o societate, dar actualmente sunt in concediu de crestere a copilului (copil cu handicap,care a implinit 2 ani si sunt in ... (vezi toată discuția)