avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator si director general
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator si director general

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma lamuriti cu o problema. Administratorul care apare si in actul constitutiv este si angajat cu CIM in cadrul firmei sale ca director general.daca Cim-ul ca director general se suspenda pentru crestere copil pana la 2 ani, mai poate avea calitatea de administrator?i se poate plati vreun salariu sau ceva ?sau mai poate semna acte ca administrator?
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 14:53, 7 Decembrie 2017
Poate nu m-am exprimat eu bine. Reformulez.... Avem o hotarare AGA si un act constitutiv in care persoana in cauza are calitatea de administrator in societate... bun ..in paralel la aceeasi societate are incheiat in cim ca director general. Vine urmatoarea problema:Va trebui sa intre in concediu prenatal si postnatal urmand apoi sa intra in concediu crestere copil in care cim-ul este suspendat si va primi indemnizatie. Intrebarea este: in toata aceasta perioada de medical si CCC aceasta persoana poate activa in continuare ca administrator?poate semna hartii?si mai ales poate fi platita ca si administrator? iar la plata ca administrator sa se poata intampla trebuie stipulat intr-o hartie ca daca este administrator incepand cu data de .......(data intrare in CCC)...poate primi o anumita suma reprezentand ce? pun aceasta intrebare deoarece aceasta persoana vrea sa semneze in continuare hartiile societatii ca si administrator si vrea sa primeasca pe langa indemnizatia primita pe baza cim ca director general si alta suma ca administrator.Ma interesa baza legala.Ce imi dati dumneavoastra am inteles dar cred ca mai sunt si alte legi...
Nu mai sunt alte legi ..... daca erau le-ati fi gasit postate deja.

Pe durata CCC, in calitate de administrator, poate avea realizate venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 3699 lei/an calendaristic .

Totul tine de interpretarea OUG 111/2010.
Am inteles.....iar legat de semnarea actelor, deciziilor interne etc mai poate face lucrul asta?in calitate de administrator?
Da, poate face intrucat nu se suspenda si din calitatea de administrator.
Ok multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru administrator de firma Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, Am o intrebare care cred ca a mai fost pusa dar ma intereseaza din punct de vedere legal o opinie avizata in ceea ce priveste concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Roxana Elena Dumitriu Roxana Elena Dumitriu Buna ziua, In curand voi intra in concediu pt cresterea copilului. In acest moment sunt angajata cu norma intreaga si detin si un PFA. Intrebarea este: ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Simona17 Simona17 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Director societate comerciala cu contract de munca pe societatea X. Aceeasi persoana este si ... (vezi toată discuția)