avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,intrebarea este urmatoarea,bunicul a murit in urma cu 5 ani ,bunica are 4 copii nimeni nu a cerut deschiderea succesiunii,acum bunica ar dorii sa vanda o parte din terenul aferent casei,se poate accest lucru fara dezbaterea succesiunii,casa plus o parte din teren va ramine,ea doreste sa vanda doar 300mp unor vecinii.va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:45, 8 Decembrie 2017
Daca terenul aferent casei a fost dobandit de ambii bunici in timpul casatoriei sau este doar al bunicului, bunica singura nu poate face nimic, fara sa dezbata succesiunea inainte.
Dupa dezbaterea mostenirii, trebuie:
- intocmita documentatia cadastrala,
-intabulat certificatul de mostenitor la Carte Funciara,
-intocmita o alta documentatie de dezmembrare, Se fac 3 schite: una pe intreg imobilul, una pe 300 m.p, si una pe lotul care ramane
-incheiat un act de dezmembrare a terenului (prin care se "delimiteaza" acei 300 de m.p),
- intabulat actul de dezmembrare la Cartea Funciara
- bunica+ cei 4 copii incheie contractul de vanzare cumparare.
Va multumesc pentru raspuns ,daca imi permiteti as dorii sa mai intreb ,bunica poate vinde in timpul procesului de succesiune ,dreptul sau unuia dintre copii,?
Nu. Are nevoie de certificatul de mostenitor, (care se obtine prin finalizarea procedurii succesorale) si de documentatia dacastrala (care se intocmeste in baza certificatului de mostenitor). Fara aceste documente, bunica nu poate face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Poate vinde fără succesiune bunica ? Gigi Dumitru Gigi Dumitru Bunicul e decedat de 20 de ani, actele sunt pe numele bunici casa +800 m pătrați, bunica are 4 copii, imi poate vinde o parte din terenul de 800 m din curte ... (vezi toată discuția)