Buna ziua,
Numele meu este Alexandru.
De la stabilirea domiciliului provizoriu si dupa stabilirea sentintei definitive privind domiciliul fetitei mele nascuta la data de 10.12.2012, fosta mea sotie , nu mi-a mai dat voie sa o vad, asta insemnand 3 ani de zile.
Tribunalul Iasi a stabilit ca eu sa platesc copilului meu pensie de intretinere de 266 de lei. Bani pe care i-am trimis din luna iulie a acestui an, dupa ce s-a stabilit sentinta. Banii au fost trimisi si din urma, o suma in valoare de 4800 de lei pentru perioada mai 2016-decembrie2017. Banii i-am trimis prin posta, avand in vedere faptul ca fosta sotie nu mi-a lasat nici un cont in care sa pot vira banii. La fel de bine, banii au fost refuzati pe motiv ''ca nu are nevoie de ei'' De asemenea, tot de catre fosta sotie, la Tribunalul Iasi, a fost declarata o adresa de domiciliu si resedinta a fetitei mele.
Stiu sigur ca nu mai locuieste la adresa aceasta, si ca locuinta a fost vanduta. De asemenea era o casa in care oricum nu se putea locui, mai ales cu un copil.
Am luat legatura cu Directia de Asistenta Comunitara si le-am povestit si lor cum pensia alimentara este refuzata, cum de 3 ani nu mi-am vazut copilul desi custodia este comuna, cum nu am nici o adresa si nici un numar de telefon prin care pot lua legatura cu mama copilului meu si implicit cu copilul meu!
. Vreau sa stiu ce este de facut in acest caz?
Cum pot afla unde locuieste fetita mea?
Cum pot sa ii trimit pensia de intretinere daca mama acesteia refuza de 3 ani de zile sa imi dea orice informatie legata de copilul meu?
Custodia fiind comuna, cu domiciliu la mama, avand in vedere ca mama nu a declarat noul domiciliu al fetitei mele, nu se considera rapire?
Am dreptul sa stiu ce face copilul meu, in ce conditii creste si se dezvolta, am dreptul la un program de vizita, am dreptul sa fac parte din viata ei si sa contribui la cresterea si educarea ei, iar toate aceste drepturi de 3 ani de zile mi-au fost luate.
Va rog din suflet sa ma indrumati ce sa fac mai departe.
Ce cai de atac exista in acest caz? Cum pot sa aflu unde locuieste copilul meu? Cum pot sa fac eu parte din viata fetitei mele, cand mama acesteia mi-a taiat orice legatura cu ele?
Astept un raspuns de la dvs cat mai repede.
Cu respect,
Alexandru