avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul care m-a concediat si care ar dori sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul care m-a concediat si care ar dori sa ma reangajeze pretinde sa returnez suma compensatorie data in urma concedierii pentru a ma reangaja

In data de 31.08.2017 am fost concediat in urma desfiintarii postului pe care il ocupam, conform art. 65 alin. (1) si (2) din Legea 53 / 2003. Am primit o compensatie baneasca de 1/2 din salariul lunar brut in urma concedierii.
In urma concedierii beneficiez de indemnizatie de somaj.
La inceputul lunii decembrie 2017, acelasi angajator este de acord sa ma reangajeze pe un alt post, dar cu un salariu brut de mai putin de 66 % din ce am avut pana la concediere, dar - atentie - angajatorul imi pretinde ca pentru a ma reangaja pe postul respectiv sa returnez suma primita ca si compensatie baneasca in urma concedierii din 31.08.2017. Altfel, angajatorul nu este de acord sa incheie un nou contract de munca cu mine pentru noul post.
Este legal ce pretinde angajatorul ?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
marius_cretoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:32, 8 Decembrie 2017
Nu este corect cum procedeaza angajatorul .. numai in situatia in care instanta de judecata ar fi anulat decizia de concediere, atunci erati obligat la restituirea ace;lei sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii semilian semilian Bună ziua. Din luna septembrie 2017 ma aflu în șomaj( un an de zile) și primesc și primesc salarii compensatorii timp de 10 luni.Aceste salarii sunt ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii aaa21 aaa21 Buna seara! Ma puteti ajuta va rog frumos cu un raspuns in ceea ce priveste problema mea? Pe data de 7 ianuarie mi-am primit preavizul de 15 zile din ... (vezi toată discuția)
Schimbarea perioadei din nedeterminata in determinata kreattor kreattor Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavostra deoarece ma aflu intr-o incurcatura si am impresia ca se profita de cineva pe fondul necunoasterii codului ... (vezi toată discuția)