avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț

Vreu sa divortez. Am trei copii .2 majori unul minor.este cetățean siria eu rominca .actele sunt facute in romania e cu domiciliu pe bucurești. Certurile sau agravat isi bate proprii copii .Acuma locuiesc în grecia de 4ani de zile am strîns o sumă de bani am cumpărat o mașină este pe numele meu a furat banii de acasă și nu vrea să plece ă zis ca sta sa ne distrugă. Vreau sa stiu unde este mai rapid sa divortez. Se poate in lipsa lui .Ce șanse am ??deoarece el nu vrea să divortez nici sa plece din casa .Eu momentan lucrez de 4 ani de zile legal si el sta am întreținut familia si el a luat tot ce am strîns.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Mihaela otilia, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E competenta judecatoria din sectorul in care se afla domiciliul. Taxa judiciara de timbru este de 200 lei (daca sunteti separati de mai mult de 2 ani este 100 lei). Aveti nevoie de 2 martori daca el nu este de acord cu divortul.
Am vreo șansă fără el sa se prezinte sau nu.martorii trebuie să fie din românia sau pot sa fie proprii copii sunt majori.cit timp durează?se poate face divorțul în neprezentarea lui.va multumesc deoarece el nu vrea să se prezinte si eu am zis ca nu suntem in siria cu el sau fără el .
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Vreau sa stiu am vreo șansă fără el .În neprezentarea lui cît timp durează. Poate sa fie martori proprii copii sunt majori
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca locuiti in Grecia veti divorta in Grecia.

Daca veniti in Romania cu minorii veti divorta in Romania.
Minorii nu pot fi martori.
Este bine sa aveti avocat daca vreti sa nu aveti tot felul de probleme si sa ajungeti sa nu divortati.

Se poate divorta si in lipsa lui.
Sunt majori copii .Eu pun avocat .Cît timp durează divorțulCLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca locuiti in Grecia veti divorta in Grecia.

Daca veniti in Romania cu minorii veti divorta in Romania.
Minorii nu pot fi martori.
Este bine sa aveti avocat daca vreti sa nu aveti tot felul de probleme si sa ajungeti sa nu divortati.

Se poate divorta si in lipsa lui.

Alte discuții în legătură

Divort pop_maria pop_maria sunt casatorita cu cetatean de origine indiana...casatoria a fost facuta in grecia. pot cere desfacerea casatoriei...divortul in tara(romania)......cat mai ... (vezi toată discuția)
Divort prin culpa exclusiva Laura_89 Laura_89 Buna seara si imi cer scuze ca va deranjez cu o intrebare: Sunt despartita de sotul meu de mai bine de doi ani, detin certificatul de divort, si nu am ajuns ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar nu stiu cum fulgeru fulgeru sunt o fata care m-am casatorit in urma cu un an, acum vreau sa divortez, precizez faptul k imediat dupa casatorie sotul meu a plecat in israel, m-ar interesa ... (vezi toată discuția)