avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu banca si cu...sotia
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu banca si cu...sotia

Am o problema pe care o consider destul de grava si nu ma lasa sa dorm noaptea!
Sotia mea a luat doua credite de nevoi personale de la 2 banci diferite, apoi dupa ce si-a dat demisia a plecat sa munceasca in strainatate dar nu mai stiu nimic de ea. Eu in calitate de sot nu am semnat nimic la banca si nici nu am beneficiat de bani. As dori sa stiu daca eu nu sunt angajat, banca va scoate la executare apartametul comun, care este si el gajat pentru un credit pe firma la un cumnat!
Eu nu am cum sa platesc ratele. Ar fi mai bine sa ma angajez cumva si banca sa isi ia banii din salariu avand in vedere ca au fost credite de nevoi personale negarantate! Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 07:02, 13 Octombrie 2009
Daca apartamentul este bun comun, banca poate in orice moment sa faca actiune pentru partajarea bunului comun, daca nu achita sotia ratele, chiar daca bunul este ipotecat deja.
Cel mai bine ar fi sa scapi de ipoteca si alte credite la banci, pentru ca am vazut destui care au garantat pentru altii (chiar frati) si au pierdut totul.
Problema este ca nu am cum sa platesc, ma-r ajuta sa fiu angajat sa popreasca salariul. Cat dureaza partajarea bunului comun?
Inainte de a trece la partaj, banca va va notifica sa achitati debitele. Prima data va trece la poprirea salariului, iar daca sotia nu mai este in tara si vor vedea ca nu au cum sa recupereze banii pe aceasta cale, abia atunci se va face partajarea.
Ar fi bine sa ajungeti la o intelegere cu bancile inainte ca acestea sa declare creditele scadente pentru ca au trecut 90 de zile de neplata a ratelor. De ce ? Pentru ca incepand cu a 91-a zi incep sa curga si penalitatile, care vor face ca datoriile dvs sa creasca ca un bulgare de zapada care se rostogoleste la vale. Si cheltuielile pe care le fac bancile pentru a-si recupera banii tot dvs le veti plati.
Daca apartamentul este deja ipotecat,cel care detine ipoteca il poate scoate la vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Cum afecteaza o datorie cumpararea unui teren adrianarr adrianarr Buna ziua ! As avea o intrebare legata de cumpararea unui teren . Situatia este astfel : sotul a luat un credit de nevoi personale negarantat cu nimic inainte ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru credit de nevoi personale leonidaas76 leonidaas76 am executare silita in derulare pentru un credit de nevoi personale, valoarea creantei fiind de 75 000 ron (dobanzi , penalitati. cheltuieli de ... (vezi toată discuția)