avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

[ link extern ]
Conform acestui articol, am fost la un notar pentru succesiune dupa mama mea decedata anul acesta . Este vorba de un apartament de 2 camere in valoare de aprox.4oooo euro si mi s-a spus ca ma costa in jur de 1500 lei. Este corect?
Cel mai recent răspuns: dioelimar , utilizator 16:02, 8 Decembrie 2017
Da, este corect.
Dezbaterea succesiunilor nu e gratuita (titlul articolului este prost).
Taxele notariale sunt suportate de Agentia Nationala de Cadastru si numai pentru terenurile situate in extravilanul localitatilor, care au facut obectul lucrarilor de cadastrare sistematica, efectuate de Primarii.
In cazul bunurilor situate in intravilan, apartamente, sume de bani, autoturisme etc, se percep taxele uzuale.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru facut de ancpi --- succesiune gratuita? emil1702 emil1702 In cazul in care intr-o localitate s-a terminat procesul de cadastrare facut prin ANCPI, succesiunile dupa defunctii care locuiau in localitatea respectiva ... (vezi toată discuția)
Gratuitate taxe 2017 - succesiune - dezbatere / apartamente (case) florintb florintb Bun gasit. In anul 2017, dezbaterile si mostenirile pentru proprietati par a fi gratuite. As vrea sa stiu daca se aplica gratuitatea in cazul in care, un ... (vezi toată discuția)
Am fost chemată la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, în calitate de nepoată de fiică. notarul mi-a spus că trebuie să plătesc, unde este gratuitatea? SALVIA SALVIA Buna ziua, am fost chemata la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, in calitate de nepoate de fiica. Mi s-a spus ca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)