avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru facut de ANCPI --- succesiune gratuita?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru facut de ANCPI --- succesiune gratuita?

In cazul in care intr-o localitate s-a terminat procesul de cadastrare facut prin ANCPI, succesiunile dupa defunctii care locuiau in localitatea respectiva este gratuita?
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
emil1702, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:57, 7 Decembrie 2017
Sunt foarte multe forumuri (gratuite) ... in cele mai multe cazuri raspunsurile vin doar daca "platesti" ... din minutele incluse in abonament ... de unde atata rautate?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
succesiunile se dezbat la notar, nicidecum notarul nu munceste gratis si in plus, mai platiti si impozit de 1% din valoarea mostenirii daca nu ati dezbatut in termen de 2 ani de la deces.
ps. aici nu trebuie sa platiti nimic, dar nu e nimeni obligat sa raspunda, asta e mai greu de inteles.
Nu, nu e gratis.
Serviciile notariale vor fi decontare de Agenția Națională de Cadastru și numai pentru terenurile situate în extravilanul localităților și numai daca aceste terenuri au făcut obiectul lucrarilor de cadastrare sistematică, efectuate de Primării. Pentru restul bunurilor (situate în intravilan/apartamente/bani/autoturisme etc) se percep taxele uzuale.
În cazul în care au trecut mai mult de 2 ani de la data decesului, trebuie achitat un impozit de 1% către stat, calculat la valoarea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dioelimar dioelimar http://www.capital.ro/exclusiv-zeci-de-mii-de-romani-isi-pot-face-succesiunea-gratuit-2.html Conform acestui articol, am fost la un notar pentru succesiune ... (vezi toată discuția)
Succesiune gratuita? G. Cristina G. Cristina Buna ziua, as dori sa incep o succesiune, a trecut 7 ani de la decesul matusii. Am vazut mai multe articole cu un program de la Guvern, cum ca sucesiunea ar fi ... (vezi toată discuția)
Am fost chemată la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, în calitate de nepoată de fiică. notarul mi-a spus că trebuie să plătesc, unde este gratuitatea? SALVIA SALVIA Buna ziua, am fost chemata la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, in calitate de nepoate de fiica. Mi s-a spus ca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)