avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penală pentru furt. Cum pot dovedi că sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penală pentru furt. Cum pot dovedi că sunt nevinovat?

Sunt bugetar militar. In aceasta vara am lucrat part time la un restaurat, ca ospatar cu contract de munca. Intr-o zi am fost acuzat, cat si colegi de munca la acel restaurant ca am furat niste plicuri cu daruri de la acei meseni. Eu personal am vazut partea de inregistrarea video care o avea restaurantul in care meseni ar deduce ei inntr-o perioada de timp de 5 minute ca s-ar fi furat acele plicuri cu daruri. In acea inregistrare eu personal nu ma vad sa fi pus mana pe acele plicuri. Ancheta este la inceput si nu am citit aceea plangere penala impotriva mea de la politie. La acea petrecere eram 3 ospatari, in plangerea facuta la politie este facuta pe 2 ospatari. Al treilea ospatar i sa facut contract de munca dupa acel nefericit eveniment. Politia romana a facut demersuri pentru a trimite dosarul pe numele meu la procuratura militara iasi. Acea petrecere a fost facuta intr-o vinere spre sambata dimineata, reclamatia a fost facuta intr- o marti dupa amiaza urmatoarea saptamana. Eu marti dimineata la ora 8 am fost la serviciu si am informat sefi ca urmeaza sa se faca pe numele meu o plangere penala pentru furt in care le-am explicat cu lux de amanunte ce sa intamplat la aceea petrecere. V-as ruga sa-mi explicati ce ar trebui sa fac, cum sa ma apar singur in fata acestei acuzati? Mentionez ca pina la aceasta data nu am fost chemat la procuratura militara iasi.

Va multumesc frumos

-editat de admin: răspunsurile se dau public-
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: daniel198070 , utilizator 09:37, 12 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Beneficiați de prezumția de nevinovăție.
Nu sunteti obligat să va apărați.
Dacă nu există probe nu puteți fi condamnat.
Faptul ca nu apăreti în filmare inseamna ca sunteti nevinovat daca nu exista alte probe.
Trebuie studiat si dosarul penal pentru a se intelege mai clar.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Beneficiați de prezumția de nevinovăție.
Nu sunteti obligat să va apărați.
Dacă nu există probe nu puteți fi condamnat.
Faptul ca nu apăreti în filmare inseamna ca sunteti nevinovat daca nu exista alte probe.
Trebuie studiat si dosarul penal pentru a se intelege mai clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzația de furt, de bani. Cheri Cheri Buna ziua, Mă numesc Stanciu M. lucrez într-un restaurant,și am fost acuzată de o colega, că am furat din bani,respectiv din tipsul ospătarilor,ceea ce ... (vezi toată discuția)
Problema furt bani Simi25 Simi25 Buna seara, as dori cateva sfaturi privind urmatoarea situatie: Lucrez de 2 saptamani la un cabinet veterinar, mi s-a zis ca sunt in perioada de proba ... (vezi toată discuția)
Calomnie janos04 janos04 Buna ziua.Copilul meu a fost acuzat pe nedrept de membrii unei formatii,ca a furat un microfon de la locul de munca(el fiind ospatar).A fost anchetat la locul ... (vezi toată discuția)