avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ciocolata cu viermi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ciocolata cu viermi

Azi am cumparat o ciocolata care, desi este in termen (expira in mai 2010), avea viermi. Din pacate am apucat sa mananc o parte din ea pana am vazut viermii...suna dizgratios, stiu, dar asta e situatia. In fine, m-am simtit rau, am fost la urgenta la spital de unde mi s-a eliberat un document conform caruia mi s-a pus diagnosticul TOXIINFECTIE ALIMENTARA. De asemenea am fotografiat si filmat viermii pe ciocolata si am si doi martori care pot confirma cele spuse de mine.
Intrebarea este:
Pot formula o actiune in pretentii fata de societatea producatoare, o societate germana, cu sanse de succes?
Ce imi recomandati?
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
Andrei Dina, Avocat
Mai degraba formulati o actiune impotriva firmei distribuitoare, deoarece cred ca viermii s-au ,,nascut " pe teritoriul tarii noastre, nu cred ca sunt din import. Adica, ma gandesc la conditii improprii de depozitare in primil rand , temperatura necorespunzatoare si altele , asa incat , vina ar putea apartine in exclusivitate firmei importatoare sau celei distribuitoare .
incercati, dar vor da vina unii pe altii.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator
Este foarte important sa aveti chitanta/bonul de cumparare. Altfel, mai greu...
Pastrati bonul, faceti o copie si cu copia si ciocolata mergeti maine la Oficiul pt. Protectia consumatorului, faceti o reclamatie in scris atat impotriva magazinului, cat si a producatorului, si cereti analiza organoleptica a ciocolatii si intrebati unde puteti analiza viermele, sa-i aflati specia.
Apoi, sau acum, angajati un avocat. Va face el restul.
Daca puteti, patrati un vierme intr-un borcan. Va "da bine" in sala de judecata.
Altfel, sincere pareri de rau pentru aceasta experienta neplacuta.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

Update: scuze, acum am vazut ca sunteti avocat... asa ca nu mai aveti nevoie de unul... porniti la treaba si bafta!
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat
In Romania astfel de procese sunt anevoiose.
Ceea ce au arat cei de mai sus este pertinent.

Dar daca veti dovedi ca ati cumparat ciocolata, firma distribuitoare nu va plati, ci firma care a fabricat-o care va fi chemata sa o apere.
Se va impune o expertiza care sa analizeze ce si cum.Conditii, etc.In acest caz va raspunde firma din Romania pt depozitare daca se va stabili asa.

Filmarea stiti bine ca nu constituie o proba.
Si iarasi incepem sa ne gandim la CEDO pentru ca am ramas in urma cu mijloacele de proba...
DAR, mai avei si potentiali martori, ceea ce va da sanse in tara:)
Orice ati intreprinde, va doresc succes. Pana una alta, ar fi trebuit sa chemati OPC, Sanepid, Veterinari, imediat cum ati observat musafirul dizgratios din ciocolata. Probabil mai exista si alte alimente de gen asemanator in magazinul cu pricina, iar un control ar fi depistat deficientele. Cat priveste fabricantul, ma indoiesc ca de la el a plecat "intrusul". Mai sigur, "vinovat" ar fi fie depozitul en-gross, fie magazinul de desfacere.
In instanta, daca ajungeti cu viermele in borcan, sigur veti face senzatie. Imi cer scuze, daca suna superficial, dar nu-mi pot abtine un zambet, gandindu-ma la imaginea "viermelui" chemat la bara. Eu zic, cu toata experienta nefericita pe care ati avut-o, sa va concentrati pe martori si analiza organoleptica a produsului. Sigur va va ajuta si dovada ca ati suferit acea toxiinfectie alimentara. Haideti, nu mai fiti suparat, traim in Romania si............!
Dvoastra ca avocat stiti insa mai bine.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator

Alte discuții în legătură

Viermisori in delikat ic ic Buna ziua, am cumparat dintr-un hipermarket un pachet de delikat,l-am folosit la cateva feluri de mancare ne dandumi seama ca printre legunele din el se aflau ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita contravaloarea produsului? ContSters42601 ContSters42601 Sa cumparat un aragaz productie romaneasca iar dupa circa 5 luni sa constatat de catre cumparator lipsa de conformitatea deoarece acesta ruginise la ... (vezi toată discuția)
Garantia de neconformitate la incaltaminte Ilinca1958 Ilinca1958 Daca pe site-ul unui magazin este un produs - in speta incaltaminte - prezentat ca fiind de calitate superioara si dupa ce il cumperi, dupa 35 de zile se rupe ... (vezi toată discuția)