avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... imprumut personal.....................garantat cu cec
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

imprumut personal.....................garantat cu cec

Buna ziua! Am si eu o problema pe care o consider destul de grava si complicata. Am luat de la un asa zis prieten niste bani imprumut. Cu acelasi prieten firma mamei mele avea relatii de afaceri, motiv pentru care a lasat o fila cec garantie. Acest 'prieten' mi-a imprumutat suma de 190.000 lei suma data fara nici un act. In luna dec anul trecut am inapoit suma de 100.000 lei facand o chitanta de mana. Restul nu am mai putut inapoia la timp. Acesta a facut o factura pe care firma mamei nu a semnat-o, nici inregistrat-o si a depus suma cec lasata garantie pentru suma de 190.000. Cecul s-a refuzat si el mers la executor sa recupereze suma. Cand ne-am asezat la masa am explicat executorului situatia, am facut un contract de imprumut la notar pe sumade 90.000intre noi doi, iar el in schimb a dat o declaratie notariala ca si-a recuperat asa zis-a dauna pe firma si ca nu va face plangere penala impotriva debitorului, executorul a inchis dosarul. M-ai tarziu neputand plati contractul pe persoana fizica mi s-a pus de la acelasi executor ipoteca pe un apartament pe care il detin cu sotia. Mai mult s-a dus la politie pe motiv de inselaciune si la un avocat pentru a da firma mamei in lichidare pentru datorie. Declaratia notariala nu ma ajuta sa scap la politie si in eventualul proces de faliment? Datoria pe perosana fizica facuta la notar cu contract de imprumut se poate amana pana o pot plati? Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:02, 13 Octombrie 2009
Nu poate3 solicita intrarea firmei mamei in lichidare intrucit nu este o creanta a societatii ci asa cum a recunoscut a unei persoane fizice. Cit priveste plingerea la politiei in declaratia pe care eventual o veti da urmeaza sa aratti ca exista un contract de imprumut care constituie titlu executoriu si ca atare nu este vorba de nici o inselaciune
1-Greseala mare ,preluarea de sume financiare fara documente legale.Legal nu poate implicata /facuta responsabila mama/firma acesteia pentru o suma pe care nu si-a asumat-o ,si care nu este probata in sarcina sa.
2-Executorul cum a demarat executarea fara hotararea dispusa de instanta?
3-Din cele relatate de dvs ,nu exista probe ca mama/firma acesteia, este implicata sau parte in preluarea sumei financiare,astfel ca invocata solicitare de lichidare ,nu are suport legal.In cauza existand mai multe documente incheiate intre parti inclusiv contract de imprumut care intr-o eventualitatea poate fi executat silit,nu subzista elementele sau indiciile infractiunii mentionate de catre dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec cu ....bucluc adela popescu adela popescu problema este urmatoarea: prietenul meu a dat cuiva o suma de bani, acesta i-a dat in schimb o fila de cec in alb. persoana respectiva nu mai vrea sa-i ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati unei persoane fizice cora.cimpeau cora.cimpeau buna tuturor, am facut o prostie imensa ,da stiu sunt o mare fraiera dar asta e,i-am dat unei prietene fff bune zic eu cu,care am copilarit pe care am ... (vezi toată discuția)
Credite neplatite Marrybells Marrybells Buna ziua.O prietena de-a mamei si-a deschis un magazin.A angajat-o la ea,dar cu timpul au aparut problemele.Pentru ca era persoana juridica nu putea obtine ... (vezi toată discuția)