avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite neplatite

Buna ziua.O prietena de-a mamei si-a deschis un magazin.A angajat-o la ea,dar cu timpul au aparut problemele.Pentru ca era persoana juridica nu putea obtine un imprumut asa ca a vorbit cu mama sa faca unul pe numele ei,dar banii au intrat in contul firmei. Firma mai avea un asociat si respectivul a luat banii din cont.Din rau in mai rau,a mai facut si tata inca un imprumut,cu acelasi scop,sa o ajute sa stabilizeze firma.Dupa un timp firma a dat faliment,iar noi am ramas cu datoriile.Mentionez ca dansa si-a platit cateva rate dar doar la un singur credit.Celalalt nu am reusit sa platim si déjà am ajuns in instanta.Nu am garantat cu casa si vreau sa stiu daca este vreun risc la o executare silita.Tot promite ca rezolva dar nu face nimic.Acum ea lucreaza la firma sorei ei,si cu salariul plateste primul credit.Si noi am platit cateva rate ca sa o ajutam dar déjà e prea mult.Vrem sa preia creditele pe numele ei dar ne tot amana.Apartamentul dansei nu e pe numele ei,sau ar fi dar actele sunt la sora sa.Sunt de parere ca sora ei nu prea vrea sa o ajute,ba mai intarzie cu salariul,sau nu vrea sa vanda casa mamei lor care a decedat de curand.

As vrea sa aflu o parere de la un specialist,cum sa procedam,care sunt riscurile.Cineva ne-a zis sa facem plangere penala,sau sa mergem la un notariat sa preia creditele.Am putea sa o dam in judecata dar pentru ca ne-a fost prietena,e cam greu.Dar in cazul unui process,avem o dovada ,o convorbire inregistrata pe telefon.
Doresc sa-mi raspundeti in timp cat mai scurt pentru ca bancile ne tot suna si vrem sa scapam mai repede de povara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: blanche88 , utilizator 15:09, 11 August 2011
Cred ca nu este vorba de o prietena ci despre o "prietena" . Nu mai stati ganduri , adresati-va unui avocat si dati-o in judecata pentru ca altfel riscati sa fiti executati silit .... si nu e o gluma . Numai bine !
1.In primul rand trebuie sa stiti ca prietena putea obtine un credit chiar daca era persoana juridica, pe firma. Il solicita pentru dezvoltarea sau imbunatatirea activitatii. Asa ca v-a mintit pentru a va induce in eroare. Aceasta fapta ar fi cam "inselaciune".
2. Daca puteti dovedi ca banii au intrat in contul firmei ar fi super. Problem mea este cum au intrat acolo daca imprumutul a fost facut pe persoana fizica ? Cam greu..
3. Trebuie sa mai dovediti ca banii au fost scosi din cont de catre celalalt asociat, si implicit ca acesta s-a folosit de ei. Sa nu credeti ca prietena mamei e straina de acest lucru.
4. Va recomand sa solicitati la proces introducerea prietenei mamei precum si pe asociatul acestuia in cauza, pentru a dovedi ca banii nu au fost folositi de mama dvs. In cadrul procesului solicitati ca instanta sa-i impuna acesteia sa depuna la dosar extrasele de cont din perioada respectiva, mai precis cele de la data la care banii au intrat in cont si cele de la data la care asociatul a retras banii. Daca nu mai stiti data solicitati o perioada ( ex. 01.03.2009 - 30.12.2009 ). Asa veti dovedi ca nu mama dvs. s-a folosit de acesti bani si apoi solicitati bancii sa se indrepte cu recuperarea sumei catre aceasta individa. Dar pe baza unor acte. Eventual dupa ce veti obtine hotararea judecatoreasca. Daca ar fi posibil sa mergeti cu "prietena" la notar si sa preia aceste datorii pe baza unor documente, mergeti cu ele in copie legalizata apoi si le depuneti in proces, la dosar, solicitand ca banca sa se indrepte cu recuperarea sumelor datorate catre aceasta individa si totodata solicitati scoaterea dvs. din cauza.
Succes.
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
Krissia ., Alte profesii
Avand in vedere ca si firmele ,in conditii legale,pot obtine credite,interesul si modalitatea de implicare a responsabilitatii mamei dvs ,mai de graba conduce catre inselaciune
Daca detineti probe temeinice prin care sa probati ca sumele obtinute prin creditare au intrat strict in posesia firmei "prietenei",in baza documentelor consultati avocat care poate corobora succesiunea faptelor cu aportul dvs financiar ,poate redacta actiunea,eventual sa reprezinte interesele persoanelor evident prejudiciate
Citesc si ma uimesc! Vad ca toata lumea sare : ba ca este inselaciune, ba s-o actionati in judecata etc etc etc. Vin eu si va intreb: ce obligatii aveati dvs fata de respectiva societate in asa fel incat sa faceti credite personale si sa ii imprumutati cu bani. In al doilea rand , cum ati dat acei bani? La negru? Ati creditat societatea? Ati incheiat vreun contract de imprumut? In al treilea rand , uitati de chestiunea cu inregistrarea audio care este proba ca ati dat banii! Nu are nici o valoare! Documentele vorbesc , nu inregistrari care pot fi contestate sau , chiar mai mult , doamna respectiva poate sa spuna ca a glumit , ca nu datoreaza nici un ban!
Unde este inselaciunea? Ca eu nu o vad! Dumneavoastra ati luat credite , treaba dvs ce ati facut cu banii , dar daca nu puteti demonstra cu inscrisuri ca ati creditat acea societate , atunci va sfatuiesc sa aplicati calea amiabila daca mai vreti sa vedeti acei bani. Fiindca la prima plangere o sa vedeti singuri ca femeia isi va schimba modul de a discuta cu dvs ! De asemenea , va atrag atentia ca nu se poate prelua un credit fara acordul bancii la care ati contractat acel credit! Fiindca persoana care preia creditul trebuie sa aiba sursele de venit si trebuie sa indeplineasca conditiile impuse de catre banca pentru a beneficia de acel credit!
Succes!B-)
sunt 2 chestiuni separate, parerea mea. ce are de recuperat banca, va recupera de la dvs si ce aveti dvs de recuperat de la prietena sau societatea acesteia , e altceva.
dvs puteati sa cheltuiti banii cum doriti, dar aveti de achitat creditul

Alte discuții în legătură

Recuperarea apartamentului luat de banca deliachiuzbaian deliachiuzbaian Am luat un credit pe care l-am impartit in 1/2 cu o prietena si pentru care a pus ipoteca apartamentul parintii acesteia. Eu si sotul suntem cei care am semnat ... (vezi toată discuția)
Ii mai poate ajuta cineva pe cei mai prosti oameni? adrianaef adrianaef \"Prietena\" mea si cu mine suntem asociate intr-o firma, candva prospera, astazi in reorganizare, eu avand 10%. De-a lungul anilor, la rugamintile fierbinti ... (vezi toată discuția)
acuzat de inselaciune din cauza unui imprumut nereturnat barbudaniel barbudaniel ]Buna ziua,am o intrebare despre complicitate. Cu ceva timp in urma am ajutat pe cineva sa ia un credit de la o persoana particulara.Sa facut un contract in ... (vezi toată discuția)