avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesiune creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesiune creanta

Buna ziua,

In cazul in care Banca cesioneaza catre o societate de recuparare datorii o suma pentru care nu exista contract de credit, pot cere daune in instanta pentru hartuire?
Care este temeiul de drept pentru a contesta aceasta initiativa a bancii si pentru a cere daune morale?

Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
ContSters450166, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters450166 , utilizator 21:59, 9 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Av. Andra SFABU a scris:

Buna ziua,

Daunele le puteti cere dar va trebui sa demonstrati existenta si intinderea prejudiciului. Existenta sa nu se presupune. Intai si intai va trebui sa lamuriti problema cu firma de recuperari datorii, pentru ca va incerca, probabil, sa va execute silit pentru suma respectiva.

Buna seara,

Multumesc pentru raspuns.

In urma cu 4 ani, au promovat actiune in pretentii care le-a fost respinsa. Decizia a fost pronuntata in fond, in apel s-a retrimis la judecare catre prima instanta, apoi le-a fost respinsa. Acum suntem in faza redactarii deciziei.

Intre timp, au cesionat asa zisa creanta si ma hartuiesc cei de la firma de recuperare.

Conform OG 52, contractul de cesiune nu este titlu executoriu.

In aceste conditii, ca masura pot sa iau pentru a-i opri? M-am gandit sa contest cesiunea si sa cer daune pt hartuire.

Daca ma puteti ajuta cu temeiul de drept pe care as putea intemeia aceasta cerere, mi-ati fi de mare ajutor.

Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire de catre recuperator in timp ce am poprire pe salariu pentru aceeasi datorie isaisa isaisa In ultimii 3 ani angajatorul a doat curs unei Solicitari de executare a popririi asupra veniturilor mele de natura salariala, 33%. Din Iunie 2013 recuperatorii ... (vezi toată discuția)
Notificarea cesiunii art 1393 cod civil aly_yoana aly_yoana Buna ziua, rog doar avocatii si cei experti in drept sa raspunda. Azi primesc de la banca un raspuns ca cesiunea datoriei pe care o am la o banca a avut loc ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta!!!!@ mbmike mbmike am si eu o intrebare daca se poate exista o creanta cesionata unei companii de recuperare.....acum vreo 2 ani in 2016 a intrat in vigoare o ordonanta care ... (vezi toată discuția)