avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA pensionar 2018
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA pensionar 2018

Buna ziua. Sunt pensionar ( fost salariat bugetar ) si am si un PFA. Inteleg ca de la 1 ianuarie 2018 sunt scutit,ca PFA, de plata CAS si CASS ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: teodon , utilizator 18:05, 10 Decembrie 2017
Daca venitul net va fi sub salariul minim, sunteți scutit.
Nu. Venitul este peste salariul minim.
M-am mai documentat si pare-se ca nu voi plati CAS,dar voi plati CASS.
Cel putin din cate se stiu la ora actuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul contributii cas,cass din ianuarie 2018 necsulescu.maria necsulescu.maria -calculul cas,cass din ianuarie 2018 pentru angajat pensionar limita de varsta ca administrator cu CIM cu 6ore/zi la o asociatie de proprietari care numai ... (vezi toată discuția)
Notificare anaf neplata contributii la pfa voicudamian voicudamian Buna ziua, Am primit azi 14.12 notificare ANAF sector 6 privind nedeclararea CAS si CASS pentru veniturile din 2018. Subsemnatul sunt PFA si pensionar din ... (vezi toată discuția)
Plata asigurari Samio Samio Buna ziua. Daca se poate, as dori o lamurire: o persoana care este inregistrata la cnas, cu cardul de sanatate emis, dar are venit lunar sub cel minim pe ... (vezi toată discuția)